Укрзалізниця до кінця року буде просити Кабінет міністрів розглянути питання підвищення вартості залізничних квитків. Про це сказав сьогодні журналістам на прес-конференції генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Козак зазначив, що заборгованість уряду перед Укрзалізницею з компенсацій за перевезення пільгових категорій громадян на сьогоднішній день складає 370 млн.грн., а за підсумками року складе 450 млн.грн.

"При цьому збитки в цілому від пасажирських перевезень дальнього та приміського сполучення становитимуть 6,1 млрд.грн. На ці кошти ми б могли повністю за кілька років оновити весь пасажирський парк. На сьогоднішній день 49% рухомого складу перевищує термін експлуатації. Тому, якби не було таких великих збитків, ми б більш комфортно возили наших пасажирів", - додав він.

Козак також наголосив, що на сьогоднішній день в Росії вартість перевезення в купейному вагоні вище, ніж в Україні, в 6,1 рази, в Білорусі - в два рази.

"Ми будемо у зв\'язку з цим аналізом просити уряд про те, щоб знайти можливість знайти тарифи, але так, щоб це, природно, не позначилося великим тягарем на наших громадянах", - зазначив Козак. Суму, на яку планується підвищити вартість проїзду, він не уточнив, пославшись на те, що вона ще не розраховувалася.
 


Переглядів: 2122
Поширень: 0