З 30 грудня 2011 року набирає чинності наказ Міністерства інфраструктури "Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України". Про це ТСН.ua повідомили у прес-центрі "Укрзалізниці".

У наказі, зокрема, прописаний порядок для перевезення собак у купе пасажирського, швидкого поїздів, а також у швидкісних – у вагонах з місцями для сидіння та регіональних поїздах. Як повідомляється, у купе пасажирського чи швидкого поїзда пасажиру відтепер буде дозволено перевозити собаку лише за умови викупу ним усіх місць купе. Великі собаки (вищі 45 см, не більше одного) повинні перевозитися у намордниках на ланцюжках або ремінних прив\'язках, малі собаки – в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин). У вагонах купе з місцями для сидіння інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних тощо) перевозити собак дозволяється на таких самих умовах, якщо місця є відокремленими.

У регіональних поїздах великих собак можна перевозити лише у крайніх тамбурах першого і останнього вагонів під наглядом супровідника, а малих собак дозволяється розміщувати під місцями для сидіння в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин). Для дрібних кімнатних тварин (крім собак) та кімнатних декоративних птахів доступні всі типи вагонів незалежно від наявності ручної поклажі. Вони повинні перевозитися в ящиках, корзинах, клітках (не більше одного місця ручної поклажі) і вільно розміщатися на місцях, відведених для ручної поклажі. Для собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів є обов\'язковим наявність ветеринарного документа, оформленого належним чином.


Переглядів: 2131
Поширень: 0