Міністерство внутрішніх справ України закупило 1500 мультимовних голосових комунікаторів та електронних перекладачів американської компанії ECTACO, Inc. для майбутнього фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 на суму понад 5,55 млн гривень.

Як повідомили у МВС, вартість одного комунікатора склала 3700 гривень. Водночас у компанії-виробнику повідомили, що українські міліціонери отримають спеціальну модель iTRAVL, призначену для працівників органів безпеки, подібну до тієї, що використовувалася на Олімпіаді у Пекіні у 2008 році. "Вона підтримує російську, українську, англійську, іспанську, італійську, німецьку, польську, португальську та французьку мови. Крім того, модель містить аудіорозмовник, що розпізнає мову та забезпечує переклад 14 тис. фраз, а також вбудовану програму для прискореного вивчення іноземних мов", - зазначили у компанії. ECTACO уточнює, що українська міліція тестувала комунікатор із лютого 2011 року.

"Важливо відзначити, що пристрій - це бюджетне рішення в порівнянні з конкуруючими на ринку. Він може бути перепрограмований після чемпіонату для виконання різних завдань", - наводяться в повідомленні слова генерального директора компанії Давида Любиницького. Згідно з інформацією на сайті ECTACO, вартість подібного мультимовного комунікатора iTRAVL NTL-9С становить 529,95 дол.
 


Переглядів: 1977
Поширень: 0