Таке рішення може бути прийняте через усунення керівництва Футбольної асоціації країни від виконання своїх обов\'язків за рішенням Арбітражного суду в результаті корупційного скандалу, передає ICTV.

Представники УЄФА заявили, що надали право проведення Євро-2012 не уряду Польщі, а Футбольній асоціації, тому якщо її діяльність скрутили або припинили, проведення Чемпіонату є неможливим. При цьому УЄФА і ФІФА відмовились визнати нових керівників, яких призначили на цьому тижні. "Якщо діяльність Футбольної асоціації не відновлять до понеділка, ми негайно починаємо серйозно обговорювати майбутнє Євро-2012. Більше ми чекати не будемо", - заявив представник УЄФА Вільям Гаяр.

Окрім відміни проведення Євро-2012 на території Польщі, польській футбольній збірній можуть зарахувати автоматичну поразку в відбіркових матчах Чемпіонату світу-2010 проти збірних Чехії та Словаччини. Не виключено впровадження і інших санкції, які можуть стати підсумком засідання керівництва ФІФА, запланованого на кінець жовтня.

Напередодні президент Федерації футболу України Григорій Суркіс висловив думку, що уряд Польщі повинен виконати вимоги щодо вирішення кадрового скандалу у Федерації футболу Польщі. "Я сподіваюся, що глава кабінету міністрів Республіки Польща пан Дональд Туск усвідомлює всю глибину відповідальності за ситуацію, що склалася, і не допустить її розвитку за сценарієм, який ретельно виписаний режисерами інформаційних війн проти українсько-польського тандему, проти нашого з вами Євро-2012", - сказав він.

Нагадаємо, на засіданні Виконавчого комітету УЄФА, що пройшов 26 вересня ц.р. у французькому Бордо рішення про проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні та Польщі було залишене в силі. У теж час, в УЄФА підкреслили, що Україна і Польща повинні продовжувати докладати необхідні зусилля, щоб провести чемпіонат Європи в 2012 р., адже будь-яке розслаблення може поставити під сумнів організацію турніру в цих країнах.


Переглядів: 2567
Поширень: 0