Така ціна тепер найдорожчих гумових виробів №2, як називали їх у радянські часи, коли сексу не було взагалі. Нині ситуація інша: купувати презервативи вже ніхто не соромиться, але через кризу та падіння гривні це стає дорогим задоволенням. Особливо для молоді.

"Думаю, що економити на цьому не можна – це першочергова потреба молоді".

"На самом деле считаю, что презерватив – это тот продукт, котрый не должен дорожать".

"Дуже погано, але мабуть кількість населення України збільшиться після цього".

"Вважаю, що для тієї ситуації, яка в нас є на рахунок СНІДу, це дуже і дуже негативна тенденція".


На жаль, соціальна реклама достукується не до кожного. Україна вже не перший рік сумний лідер у Європі за темпами поширення ВІЛ-СНІДу. І здорожчання презервативів цю небезпечну тенденцію лише зміцнить, бідкаються у Всеукраїнській мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІД . Адже понад 40 відсотків заражень у нашій країні стається саме статевим шляхом.

Дмитро Шерембей, керівник департаменту комунікацій Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ -СНІД: "К 15-му году в Украине будет умирать от этого заболевания в среднем более 100 человек в день. Украина вступает на путь пандемии уже, и на сегодняшний день нам не надо ожидать, когда это наступит, чтобы не пожать страшную историю Африки".

Окрім зростання кількості ВІЛ-інфікованих, недоступність презервативів може спричинити й спалах різних венеричних захворювань. Але навряд чи спричинить бебі-бум. Радше зросте кількість абортів, з жалем прогнозують лікарі.

Усі ці ризики розуміють і постачальники контрацептивів. Вони кажуть: готові знизити ціни, але тоді, коли курс стабілізується. Наразі ж понад 90% презервативів у нас імпортні. Тому й дорогі. Втім вихід є – завозити контрацептиви середньої вартості.

Олег Жаров, директор з продажу “Медком Україна”: "И в аптеках, и в киосках, и в супермаркетах мы сейчас попытаемся создать разные ценовые предложения, таким образом, мы считаем, что напряженность данной проблемы этим будет снята".

На краще сподіваються і в благодійному Фонді Олени Франчук «АНТИСНІД». Фонд уже провів консультації з найбільшими постачальниками презервативів, і тепер спільно працюють над тим, щоб виріб №2 був доступним для більшості співвітчизників. Та головне не ціна, а усвідомлення того, що захищений секс – запорука здоров‘я.

Павло Піменов, директор з комунікацій Фонду Олени Франчук "АНТИСНІД": "Фонд “АНТИСНІД” пропагує безпечний секс. Він намагається захистити людей через зміну їх поведінки. Тобто, поведінка, яка зміниться на більш безпечну, вона, безумовно, дає можливість людям себе захистити".


Переглядів: 3172
Поширень: 0