Болгарія дасть вид на проживання іноземцям за інвестиції.

Болгарія зважилася на істотні зміни міграційного законодавства, які дозволять іноземцям отримувати дозвіл на проживання при купівлі в країні нерухомості на суму понад 300 тисяч євро.

"Мета цих змін - залучити якомога більше прямих інвестицій з-за кордону. Спосіб залучення інвестицій - надання тимчасового і постійного виду на проживання, можливості отримати громадянство. Так, вид на проживання можна отримати, якщо купити нерухомість на суму понад 300 тисяч євро", - розповів консул Болгарії в РФ Ангел Георгієв.

Він зазначив, що вид на проживання дозволяє перебування терміном до року, яке щорічно продовжується.

- Україна за 10 років інвестувала в Болгарію 15 млн євро, з яких більшість - у нерухомість

Крім того, особи, що інвестують 125 тисяч євро в статут болгарської компанії і забезпечили не менше п\'яти робочих місць для болгарських громадян в економічно несприятливих районах країни, отримають право на тривале перебування на строк не менше одного року.

Особи, які отримують вид на проживання на підставі інвестицій, згодом зможуть подати заяву про набуття громадянства.

Як зазначають експерти, це вимушений для Болгарії захід: п\'ять років тому місцевий ринок нерухомості щокварталу залучав 541 млн євро іноземних інвестицій, зараз - всього 7,6 млн євро

З 2000-го по 2008 рік Болгарія переживала бум цін на житло, ціни злетіли приблизно на 300%. Однак через світову фінансову кризу бульбашка на ринку нерухомості лопнула. У 2009 році ціни впали на 21,4%, в 2010 - на 10,1%, в 2011 - на 6,1%.

У середньому по країні за п\'ять років нерухомість подешевшала на 38% від пікових цін до 451 євро за 1 кв. м, у Софії - на 41% до 436 євро за 1 кв. м



Переглядів: 2456
Поширень: 0