Зокрема, відтепер до дев\'яти категорій збільшиться перелік громадян, які зможуть отримати візи в більш простому режимі безкоштовно. Зміни торкнуться представників громадських організацій, технічного персоналу, що супроводжує журналістів, водіїв, що перевозять міжнародний вантаж, близьких родичів громадян, які проживають на території країн-членів ЄС і які є громадянами однієї з країн ЄС, представників релігійних громад, учасників офіційного транскордонного співробітництва з ЄС, учасників офіційних освітніх програм обміну та участі у семінарах, курсах, конференціях, працівників, які беруть участь у міжнародних виставках, конференціях і семінарах.

Якщо ж громадянин захоче оформити візу за три дні, то з нього можуть зняти плату в розмірі 70 євро, якщо він живе далеко від представництва ЄС. При цьому посередники, які допомагають оформляти документи, можуть брати за свою роботу не більше 30 євро.

Примітно, що українці з біометричними паспортами можуть подорожувати країнами Союзу без віз. Багаторазові документи видаватимуть терміном на один рік або п\'ять років.



Переглядів: 3409
Поширень: 0