Люди вже майже місяць не можуть отримати документи на руки. У Державній міграційній службі обіцяли, що почнуть видавати закордонні паспорти ще в кінці минулого тижня, тепер дату не називають, а на місцях не розраховують на надходження бланків раніше 22 липня.

Проблеми з дефіцитом бланків почалися після того, як право на друк документів забрали у компанії ЄДАПС і передали державному поліграфкомбінату «Україна». Поки відбувався процес передачі, тисячі українців зіткнулися з дефіцитом бланків. Зараз, як сказав «Вістям» заступник голови глави міграційної служби Василь Грицак, бланки вже друкують, але паспортів все одно немає. Чому - в Держміграційної службі говорити відмовляються. Завідувач організаційно-аналітичним сектором главку Державної міграційної служби в Криму Ігор Свініцкій розповів «Вістям», що проблема, швидше за все, вирішиться не раніше 22 липня, тобто через тиждень.

«22 липня в столиці буде нарада всіх керівників ОВІРів країни, і після цього ми будемо розташовувати хоч якоюсь інформацією. Звичайно, є шанс, що нові бланки нам надійдуть раніше, але невеликий. Видавати паспорти будемо в порядку тій черговості, в якій були подані документи на оформлення», - сказав Свініцкій.



Переглядів: 3947
Поширень: 0