- Відповідно до цього розпорядження буде передано автомобільні дороги загального користування місцевого значення (обласні та районні) зі сфери управління Укравтодору до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, а також Севастопольської, державних адміністрацій. Окрім цього, важливо й те, що документом визначено фінансування Укравтодором робіт із експлуатаційного утримання цих автодоріг до кінця 2013 року та прогноз видатків Укравтодору, Раді міністрів Криму, обласним та Севастопольській держадміністрацій на утримання автомобільних доріг загального значення (дороги між населеними пунктами) при формуванні проекту Державного бюджету України на 2014 рік, - повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Розпорядження набере чинності одночасно із Законом України щодо розподілу функцій з управління автомобільними дорогами загального користування після ухвалення законопроекту Верховною Радою.

Одночасно, задля більш ефективного використання коштів на розвиток дорожньої інфраструктури Уряд підтримав законопроект, яким передбачено запровадити розподіл цільового фінансування з державного бюджету (субвенції) між обласними бюджетами, бюджетом республіки Крим та бюджетами Києва і Севастополя.

Розподіл субвенції на рівні областей – більш ефективний, оскільки дозволить місцевій владі концентрувати ресурси для виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту дорожніх об’єктів згідно з визначеними пріоритетами та нагальними потребами.

av

- Регіони повинні отримувати відповідальність разом з коштами. Ми продовжуємо модернізацію систем управління дорожнім господарством. Буде змінено механізми та технологію утримання, ремонту і будівництва доріг відповідно до кращих європейських практик та стандартів якості, безпеки й експлуатації. Відтак передача доріг загального користування місцевого значення до сфери управління Ради міністрів Криму та облдержадміністрацій супроводжуватиметься оновленими порядком експлуатації автошляхів та системою фінансування. Зокрема розподіл коштів здійснюватиметься з огляду на місцеві стратегії розвитку, характеристики доріг та ті проблеми на дорогах, усунення яких першочергово потребують місцеві громади, - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул з приводу ухвалення Урядом двох важливих для розвитку автомобільних доріг України документів.



Переглядів: 3235
Поширень: 0