Співробітники Генпрокуратури 13 листопада провели в Міноборони виїмку документів, пов\'язаних з діяльністю екс-голови відомства Михайла Єжеля, який працював в уряді прем\'єра Миколи Азарова.

За даними джерела, двома дорученнями міністра від 2011 та 2012 років всі комерційні структури були звільнені від сплати комунальних платежів - за світло, газ і тепло.

В результаті Міноборони, за попередніми даними слідства, заплатило за компослуги двічі: вперше при оплаті за бюджетні кошти утримання інфраструктури підрозділів ЗСУ, а вдруге - коли розраховувалось за послуги компаній, які забезпечували харчування.

Адже, за даними слідства, після доручень Єжеля про звільнення компаній, які забезпечували харчування, від сплати комунальних платежів, між сторонами договірна ціна не була переглянута і, відповідно, не була знижена на суму витрат на компослуги.

Зараз у ГПУ вважають, що можливий збиток від розпоряджень екс-міністра може становити 46,7 млн. грн.

Нагадаємо, у вересні минулого року у Вінниці урочисто відкрив свої двері для маленьких вихованців садочок №5 по вулиці Червоноармійській, який як дошкільний навчальний заклад не функціонував майже 20 років. Свого часу він належав 732-му Вінницькому ремонтному заводу Міноборони України. У червні 2011 року його офіційно було передано з державної у комунальну власність територіальної громади м. Вінниці. Цьому передував тривалий і складний процес перемовин із Міністерством оборони. Назустріч міській громаді і Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману пішов тодішній Міністр оборони України Михайло Єжель (який, до речі, родом з Барського району Вінниччини).


Переглядів: 1830
Поширень: 0