На сьогодні, за даними МЗС, без віз українці можуть в’їжджати на територію 37 країн світу, пише Тиждень.ua.

Зокрема, віз для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Росія, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. В\'їзд до усіх країн колишнього СРСР, окрім Росії та Білорусі, здійснюється за закордонним паспортом.

Також не потрібні візи у п’ять європейських країн: Боснію і Герцеговину та Сербію - при перебуванні до 30 днів, а також Албанію, Чорногорію та Македонію - при перебуванні до 90 днів. Слід зазначити, що остання скасувала візи для українців лише до 15 березня 2014 року.

Не вимагають віз від українців п\'ять країн Центральної Америки. Зокрема, це Панама, Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор.

Що стосується країн Південної Америки, то тут у громадян України не вимагають віз п’ять країн: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай та Перу. Остання - до 183 днів перебування у країні.

Без віз українці можуть також відвідати п\'ять країн Азії: Бруней, Ізраїль, Малайзія, Монголія, Туреччина. Окрім того, українці не потребують віз у Гонг-Конг.

З країн Африки безвізовий режим для українців діє в Свазіленді, Намібії, Тунісі, а також на Сейшельських островах.

Також без віз українці можуть відвідати три країн Океанії: Самоа, Федеративні Штати Мікронезії, Палау.

У 29 країнах світу українці можуть оформити візу безпосередньо на кордоні, при в’їзді у країну.

Так, із країн Центральної Америки візи на кордоні оформляє Ямайка, Домініка, Домініканська Республіка, Гаїті, Східний Тимор та Барбадос.

Оформити візу на кордоні можна у азійських країнах: у Ванату, В’єтнамі, Йорданії, Камбоджі, Лівані, Омані, Таїланді (до 15 днів), Шрі-Ланці.

Серед країн Африки оформляють візи на кордоні: Гамбія, Джибуті, Єгипет, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Малаві, Танзанія, Того.

Чотири країни Океанії оформляє візи на кордоні. Це Тонга, Тувалу, Фіджі, Вануату.

Для в’їзду в інші країни світу українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи у консульствах.

Заздалегідь оформлювати візу громадяни України повинні для в’їзду до країн Шенгенської зони: Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Литви, Латвії, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції. Для в’їзду у Ватикан і Сан-Марино також необхідно мати італійську (шенгенську) візу.

Також завчасного оформлення візи у консульстві вимагають Хорватія, Болгарія, Велика Британія, Ірландія, Кіпр, Ліхтенштейн, Монако та Румунія.

Заздалегідь оформлювати візу потрібно перед поїздкою до країн Північної Америки: Багамських Островів, Белізу, Канади, Куби, Сент-Кітсу і Невісу, Сент-Люсії, США та Тринідаду і Тобаго.

Що стосується країн Південної Америки, оформлювати візу у консульствах українці повинні перед поїздками у Мексику, Венесуелу, Гаяну, Колумбію, Уругвай та Чилі, Сент-Вінсент, Суринам.

Завчасно українці повинні оформлювати візу і при поїздках у Афганістан, Бахрейн, Індію, Індонезію, Ірак, Катар, Китай, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Пакистан, Корею, КНДР, Саудівську Аравію, Сінгапур, Туркменістан, Філіппіни та Японію, Бутан, Камбоджу, Шрі-Ланку.

Також українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи для поїздки у країни Африки: Алжир, Анголу, Ботсвану, Бурунді, Габон, Гану, Гвінею, Гвінею-Бісау, ДР Конго, Екваторіальну Гвінею, Камерун, Конго, Кот-д’Івуар, Лесото, Ліберію, Лівію, Мавританію, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерію, ПАР, Південний Судан, Руанду, Сенегал, Сан-Томе, Судан, Сьєрру-Леоне, Центральноафриканську Республіку, Чад

Попереднього оформлення віз у консульствах вимагають також Австралія, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея та Соломонові Острови.

Visamapper

Для наглядності, в інтернеті створений спеціальний сервіс VisaMapper, який дозволяє наглядно побачити який тип візи потрібний для відвідин обраної країни. Для цього потрібно спочатку обрати власну країну, а далі натиснути на карті країну, яку збираєтесь відвідати.



Переглядів: 5281
Поширень: 0