Королівство Швеції готове всебічно підтримати Україну у проведенні реформ. Про це заявили представники шведської делегації – Міністр міжнародного розвитку і співробітництва Королівства Швеції Хіллеві Енгстрьом і Надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат під час зустрічі з Віце-прем`єр-міністром України – міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом.

Вони повідомили про 25 млн. євро технічної підтримки, що буде надано Україні поточного року у рамках нової Стратегії співробітництва Швеції у сфері розвитку з країнами Східної Європи. Загальна сума допомоги цим країнам на період 2014-2010 років складе 500 млн. євро.

Технічна допомога буде здійснюватись у напрямках посилення економічної інтеграції з Євросоюзом, встановлення демократичних цінностей і громадянського суспільства, що, зокрема, передбачає боротьбу з корупцією і протидію насильству, а також стосуватиметься питань енергоефективності і охорони навколишнього середовища.

«Дорога до Європейського Союзу супроводжується відповідальними рішеннями. Проведення реформ має бути передусім в сферах, що стосуються верховенства права і збільшення поваги до прав людини», – наголосила міністр Хіллеві Енгстрьом.

Шведська сторона висловила довіру новому українському урядові у його прагненні реформування країни.

«Раніше виконання реформ в Україні викликало в нас розчарування, і тому технічну підтримку з боку Швеції було призупинено. Однак сьогодні ми висловлюємо готовність продовжити співробітництво в цьому напрямку», - повідомив Надзвичайний і повноважний посол Андреас фон Бекерат.

У свою чергу Володимир Гройсман зауважив, що успішність реформ в зазначених сферах залежить від зміни системи управління державою.

«Децентралізація і реформа місцевого самоврядування за європейським типом відіграє ключову роль. Її впровадження дозволить жорстко боротися з корупцією, розвивати громадянське суспільство, що дуже важливо на шляху розвитку України. Все буде залежати від того, що буде відбуватися на локальному рівні управління», - зазначив Віце-прем`єр-міністр.



Переглядів: 2556
Поширень: 0