Учасники зустрічі погодились, що проведення президентських виборів 25 травня ц. р. є критично важливою подією. ”На кризу ми відповідаємо так, як прийнято у демократичних країнах - проводимо вибори. Згідно останніх соціологічних досліджень, майже 80% громадян України підтримують необхідність їх проведення і готові взяти участь в голосуванні”, - підкреслив народний депутат Петро Порошенко.

Народний депутат України П. Порошенко закликав США стримати Росію від руйнування глобальної системи безпеки, яка склалась у післявоєнний період. І першим кроком для України, на його думку, повинно стати підписання нової безпекової угоди на заміну Будапештського меморандуму.

Порошенко вважає, що, на даний час, одним із першочергових завдань для українського президента має бути модернізація безпекової та оборонної інфраструктури держави. “Раніше, соціологічні опитування в Україні відзначали, що суспільство в основному непокоять такі питання як безробіття, ціни та інфляція. Сьогодні ж, безпека стала пріоритетом номер один. На жаль, російська агресія і війна вже стали реальністю для наших співгромадян. Тому інституційна реформа безпеки і оборони є пріоритетом для держави”, - заявив кандидата на пост Президента України.

Під час обговорення конгресменів особливо цікавило питання реформ та заходів боротьби із корупцією. “Ми хочемо, щоб американські та європейські інвестори знали, що найближчим часом вони побачать абсолютно іншу ситуацію з прозорістю та умовами ведення бізнесу в Україні”, - заявив П. Порошенко і додав, що питання дотримання прав інтелектуальної власності, яке дуже актуальне для американських інвесторів, стане своєрідним тестом для спроможності України побороти корупцію.

Петро Порошенко, відповідаючи на запитання конгресмена Лоіс Франкель, звернув увагу на пріоритетні сектори української економіки: агробізнес, інформаційні технології, машинобудування, космічна та авіаційна сфери, промислово-оборонний комплекс. “В Україні одні з найкращих спеціалістів в сфері інформаційних технологій, у нас загалом дуже високоосвічені громадяни. І нам варто шукати більше можливостей для співробітництва із Сполученими Штатами”, - зазначив він.

На зустрічі також обговорили питання енергетичної безпеки. ”В короткотерміновій перспективі, можливе припинення енергопостачання справді стане проблемою, проте, в середньостроковій, ми вже подбали про налагодження постачання природнього газу з Словаччини, Польщі та Угорщини. Внаслідок успішних переговорів Словаччина зможе постачати нам природній газ вже з листопада, а надалі Польща і Угорщина”, - повідомив Порошенко. Загалом на думку Порошенка, Україна потребує енергоефективності та дешевої енергії для розвитку економіки і закликав американських партнерів до співпраці, зокрема в розвитку видобування сланцевого газу в Україні.



Переглядів: 2666
Поширень: 0