Лісова пожежа спричинила численні вибухи на складах боєприпасів у Забайкальському краї Росії 29 квітня. Загинуло уже 10 людей, повідомляє «РІА Новости». Їх знайшли у вантажному автомобілі, яким збирались евакуювати працівників військової частини. Серед десяти загиблих - двоє військовослужбовців і вісім місцевих жителів, в тому числі, чотири жінки.

Через вибухи боєприпасів у Забайкаллі щонайменше десятеро загиблих

Надзвичайна ситуація сталась поблизу села Велика Тура. Вогонь з лісу перекинувся на військову частину, де зберігався тротил, протитанкові та протипіхотні міни, а також склад пального.

Вибухи пошкодили частину житлових будинків у селі, зруйновані покрівлі та вибиті вікна у школі. Всього пролунало більше двох десятків вибухів. Людей із Великої Тури, а також з сусідніх сіл евакуйовано, а це декілька сотень чоловік. Рух забайкальською залізницею перекрито, весь рух по автотрасах, крім техніки, задіяної в ліквідації НП, було також припинено.

Через вибухи боєприпасів у Забайкаллі щонайменше десятеро загиблих

У гасінні пожежі планують задіяти авіацію Міністерства оборони Росії. В небо над Забайкаллям піднімуться шість літаків Іл-76 і вісім вертольотів Мі-8, обладнаних водозливними пристроями. За попередніми даними, осередки пожежі на території самої військової частини ліквідовано.

За фактом пожежі на армійському арсеналі порушено кримінальну справу за "Заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов\'язків".



Переглядів: 1140
Поширень: 0