Позафракційний народний депутат, кандидат на пост Президента України Петро Порошенко вважає візит Президента Російської Федерації Володимира Путіна в Севастополь 9 травня брутальним порушенням міжнародного права. Про це він наголосив журналістам після зустрічі з Президентом Польщі Броніславом Коморовським у Варшаві 9 травня.

«Коли президент іноземної держави приїжджає без дозволу та погодження з українським керівництвом на окуповану територію Криму – це брутальне порушення міжнародного права», - наголосив кандидат в Президенти України.

«Ми вважаємо, що це не сприяє стабілізації та пошуку шляхів виходу з жорстких, конфліктних ситуацій, які сьогодні відбуваються в окупованому Криму», - підкреслив П.Порошенко.

За його словами, сьогодні на зустрічі з Президентом Польщі було вкотре підтверджено, що Європейський Союз і США мають чітку позицію щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

П.Порошенко зазначив, що недотримання Женевських зобов’язань, взятих на себе російським керівництвом призведе до того, що «вже 12 травня ЄС і США можуть застосувати до Росії нову хвилю санкцій».

Як повідомляють ЗМІ, Президент РФ Володимир Путін вже прибув до Севастополя, де візьме участь в урочистих заходах, присвячених 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 70-й річниці звільнення Севастополя від німецько-фашистських загарбників.



Переглядів: 3663
Поширень: 0