Донецькі сепаратисти проголосили себе суверенною державою і попросилися до складу Росії. Про таке рішення заявив у понеділок лідер донецьких сепаратистів Денис Пушілін.

Де і ким ухвалювалося це звернення, він не уточнив. Підставою для цього рішення, згідно зі зверненням Пушиліна, є «референдум» 11 травня та «декларація про суверенітет ДНР».

«Виходячи з волевиявлення народу Донецької народної республіки і для відновлення історичної справедливості просимо Російську Федерацію розглянути питання про входження ДНР до складу Російської Федерації», - цитує Пушіліна РІА «Новости».

Самопроголошена "ДНР" уже проситься в Росію

У «відозві» також йдеться про те, що сепаратисти вищим органом влади вважатимуть Верховну раду, яку формує «уряд ДНР» та Рада безпеки.

За собою керівництво ДНР збирається потягнути і так звану Луганську народну республіку, яка відтепер також називає себе самостійною. Керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки», як заявив Пушілін каналу «Росія 24», збирається провести переговори про об\'єднання з лідерами «Луганської народної республіки».

Самопроголошена "ДНР" уже проситься в Росію

Нагадаємо, 11 травня у Донецькій та Луганській областях провели так званий «референдум», за підсумками якого сепаратисти заявили про величезну підтримку серед населення ідеї самостійності - близько 90%.

У самому Кремлі щодо «референдуму» на Донбасі заявили, що «Москва з повагою ставиться до волевиявлення населення Донецької та Луганської областей». У Путіна висловили сподівання, що «практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізованим шляхом, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська».

Співробітник ГРУ ГШ Росії Стрєлков в понеділок оголосив себе «головнокомандуючим» і фактично оголосив війну Україні.

У Європі, США та Україні уже заявили, що сепаратистські опитування не мають жодної юридичної сили і є нічим більшим за провокацію.

У той же час 11 травня на Донбасі пройшло іще одне голосування - про приєднання Луганщини та Донеччини до Дніпропетровської області. У територіальному опитуванні з цього питання узяли участь близько двох мільйонів громадян, повідомляє Радіо Свобода. Якщо його результати будуть імплементовані й, відповідно до чинного законодавства, буде змінений адміністративно-територіальний устрій Донецької і Луганської областей, тоді керівництво Дніпропетровщини буде готове ухвалити рішення та приєднати до Дніпропетровської області частину територій Донеччини та Луганщини.
 



Переглядів: 4174
Поширень: 0