Повінь на Балканах може спричинити вимивання військових мін, що залишились з часів збройного протистояння у 1990-х роках, на сотні кілометрів. Про таку ймовірність повідомляє Мінний центр Боснії та Герцеговини. У відомстві припускають, що міни може бути віднесено водою аж до Чорного моря.

Усього на території країни, за інформацією центру, розкидані близько 120 тисяч мін з часів останньої війни.

Повінь на Балканах вимиває міни у Чорне море?

Велика повінь у Сербії, Боснії та Герцеговині, а також Хорватії – забрала життя кількох десятків осіб. Десятки тисяч людей залишають свої домівки, рятуючись від негоди.

Повінь на Балканах вимиває міни у Чорне море?

У місті Обреновач поблизу Белграда кількість жертв станом на вечір неділі, 18 травня, сягнула 12 осіб. Усього в Сербії, за словами прем’єр-міністра країни Олександра Вучича, внаслідок повені загинули вже 15 людей. Утім, остаточно підрахувати жертв катастрофи влада поки що не береться - тривають рятівні роботи.

Повінь на Балканах вимиває міни у Чорне море?

Боснійська влада також повідомляє про небезпеку зараження води від трупів загиблих у повені тварин. У відомстві з питань охорони здоров\'я в Сараєво повідомили про можливість поширення тифу та гепатиту через питну воду. Через це однією з основних задач держави є забезпечення населення чистою питною водою, заявив представник відомства боснійському телебаченню, передає агентство dpa.



Переглядів: 4487
Поширень: 0