Для української армії придбають нові броньовані машини. Так, на озброєння Національної гвардії можуть передати автомобілі вітчизняної розробки «Дозор». Про можливість придбання у суботу говорили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков із начальником Генштабу ЗСУ Михайлом Куциним.

«Обговорюємо формування замовлення на придбання для Національної Гвардії України бойових броньованих машин "Дозор". Відмінна харківська розробка. Дуже своєчасна. Беремо на випробування перші машини і будемо замовляти серію», - написав Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

Українська армія хоче закупитись американськими «Хаммерами» та вітчизняними «Дозорами»

За словами глави МВС, на нараді його ініціативу підтримали. «Будуть у силовиків броньовані машини, а у харків\'ян робота!», - запевнив міністр.

Тим часом, в.о. міністра оборони України Михайло Коваль в ефірі «5 каналу» заявив, що розглядається можливість придбання броньованих машин, які США використовували в Афганістані та Іраку.

«Ми підемо на цю пропозицію з великим задоволенням. Наведу приклад: тільки у 95-й бригаді у нас 11 «хаммерів», з них 2 броньованих. Вони себе дуже добре показують в ситуації, яку ми маємо на сході», - повідомив Коваль.

Українська армія хоче закупитись американськими «Хаммерами» та вітчизняними «Дозорами»

Також Коваль запевнив, що у Міноборони роблять все, щоб прискорити закупівлю систем захисту вертольотів від російських переносних зенітно-ракетних комплексів.

«Усі наші вертольоти матимуть такий захист, я думаю, і також вертольоти Національної гвардії, Держприкордонслужби. Ми приймемо її на озброєння і проведемо закупівлю цієї системи. Ми робимо все, щоб це прискорити, оскільки від цього залежить життя наших пілотів», - відповів Коваль на запитання, коли вертольоти будуть захищені від російських ПЗРК «Ігла».



Переглядів: 5927
Поширень: 0