Військові дії в зоні конфлікту

Як повідомив сьогодні ввечері на щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ Андрій Лисенко, сьогодні українські артилеристи знову відзначилися влучною стрільбою по замаскованих цілях бойовиків. Приблизно опівдні в районі населеного пункту Дмитрівка, що на Донеччині, зведена батарея окремої механізованої бригади нанесла прицільний артилерійський удар по розвіданій позиції терористів. Наслідком ефективних дій наших артилеристів стало знищення двох систем реактивного вогню БМ-21 «Град».

Спецпідрозділ Збройних Сил України знешкодив прихований штаб терористів у Слов\'янську. Звідти вивезено 2 вантажівки боєприпасів та озброєння різних систем. В ящиках з боєприпасами виявлені супровідні документи з маркуванням російських військових частин, прізвищ та посад відповідальних осіб.

Ситуація на кордоні

Сьогодні о 14:00 на блокпосту біля прикордонного населеного пункту Новоазовськ Донецької області, де несуть службу бійці Національної гвардії України був затриманий терорист Андрій Лєвін, який є помічником та «правою рукою» ватажка банди бойовиків на прізвисько Чечен. Зловмисник намагався виїхати за межі території України, але був затриманий національними гвардійцями. Зараз із затриманим терористом працюють компетентні органи.

 Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У Слов’янську триває робота з відновлення нормальної життєдіяльності та інфраструктури. Вже налагоджений рух приміських потягів, починає функціонувати залізничний вокзал. Сама будівля вокзалу зазнала незначних ушкоджень,  тут в основному розбиті вікна. Пошкодження залізничного полотна, яких завдали диверсанти, будуть відновлені найближчим часом і сполучення буде налагоджено в усіх передбачуваних напрямках. Підрозділи МВС та Національної гвардії здійснюють патрулювання вулиць та околиць міста з метою виявлення можливих диверсійних груп та забезпечення безпеки мирних мешканців. 

Терористи продовжують мародерства. 9 липня з території Луганської митниці бойовики вивезли 30 службових та конфіскованих автомобілів, на яких замінено номери. Поблизу села Бірюкове Свердловського р-ну на Луганщині в дачне селище шахти № 66 на автомобілях ГАЗ 66 та Газель заїхали 70 терористів та зайняли дачні будинки. Терористи також захопили центральну районну лікарню Станично-Луганське Луганської області. Медперсонал вимусили покинути приміщення, через що місцеве населення залишилось без можливості отримати необхідну медичну допомогу. 

У місті  Попасна на Луганщині у мікрорайоні ВРЗ у будівлі прокуратури створено штаб терористів. У мікрорайоні «Черьомушки» бойовики здійснюють обхід по квартирах мешканців та змушують покинути свої оселі і починають переробляти їх у вогневі позиції. Також інженерна розвідка українських військових доповіла про замінування виїзду з міста в бік Артемівська та Троїцького, та попередила про це місцеве населення.

Сьогодні неподалік Луганська під час мінометного обстрілу блокпосту загинуло два українські військовослужбовця. Також там отримав важку травму наш колега - журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала, який робив репортаж з місця події. Журналіста доставили вертольотом в Харківський військовий госпіталь. Там йому надали необхідну допомогу. Наразі його стан задовільний. Сподіваємось, що невдовзі він порадує нас новими матеріалами з місць бойових дій.



Переглядів: 2831
Поширень: 0