ЗВЕДЕНА ІНФОРМАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЦЕНТРУ РНБОУ НА 17:00 – 18 ЛИПНЯ 2014 РОКУ

Терористи перешкоджають проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи літака Боінг 777 Малазійських авіаліній та заважають роботі українських фахівців на місці трагедії. Про це заявив сьогодні, 18 липня на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Робота підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій на місці трагедії здійснюється під контролем бойовиків. Всі речові докази вилучаються терористами.

Вони оголосили про наміри вивезти «чорні скриньки» і тіла жертв в Росію.

У Луганську терористи від залякування мирного населення вже перейшли до мародерства та відвертих вбивств мирних жителів. За інформацією Луганської міськради сьогодні прямо на вулицях з проїжджаючого автомобіля обстріляли кілька автобусів, які повинні були забрати переселенців. Крім цього з автомобілів бандити відкривають вогонь по перехожих. За попередньою інформацією близько 20-ти тіл загиблих від рук російських найманців залишається на вулицях міста. Терористи не дають прибрати загиблих до приїзду російських тележурналістів. Вбиті видаються за жертви українських військових.

Наголошуємо, що сили АТО ніколи не завдавали ударів і не обстрілювали житлових кварталів.

Бойовики мінують фугасами шляхи, якими рухається не лише військова техніка, а й цивільні автомобілі. Ми просимо мешканців бути обережними та за можливістю залишатися вдома.

Сили АТО продовжують нарощувати успіх на визначених напрямках, переміщують та обладнують нові блокпости. Українські військові стискають кільце оточення з метою блокування міст та районів, що тимчасово підконтрольні бойовикам.

Станом на зараз тривають активні бойові дії в районах населених пунктів Лисичанськ, Сєверодонецьк, Луганськ, Дзержинськ тощо. Терористи продовжують практику нанесення вогневих ударів з установок «Град» та мінометів по житлових кварталах міст.

Сили АТО успішно відбивають напади терористів на блокпости та опорні пункти та завдають значних втрат бойовикам. Четверту добу не припиняються обстріли пункту пропуску «Маринівка». Втім, вогнем у відповідь знищуються цілі групи та бойова техніка російських найманців.

У Слов\'янську триває активна робота з відновлення інфраструктури, надання гуманітарної, психологічної, медичної та іншої допомоги жителям. У місті поступово відновлюється водо- та електропостачання, тролейбусні мережі, робота бригад швидкої допомоги, розбирають завали, розміновують небезпечні ділянки доріг та об\'єктів інфраструктури, ліквідовують барикади тощо. У громадських і приватних колодязях санепідемстанція відбирає проби води на присутність речовин небезпечних для здоров’я мешканців. У місті збільшується кількість вивішених Державних прапорів України.

У Горлівці, за даними міської ради, до нового навчального року вже підготовлено 90% загальноосвітніх шкіл. Складна ситуація в регіоні не зупинила роботу комунальників міста. Вже більше 60% житлового фонду готово до старту опалювального сезону.



Переглядів: 2730
Поширень: 0