Інформація щодо авіакатастрофи

18 липня у Шахтарському районі Донецької області на місці падіння літака «BOEING 777-200» «Малайзійських авіаліній» проводилися пошуково-рятувальні роботи. Станом на 07:00 годину ранку виявлено тіла 186 загиблих осіб. Квадрат пошукових робіт визначений площею у 25 кв. км. До нього входять населені пункти Московське, Розсипне, Грабове, Стрюкове, та Грабовське водосховище. Вже обстежено близько 18 кв. км території, водолазною групою обстежено понад 2 кв. км водосховища.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області розгорнуто роботу штабу щодо створення належних умов для роботи Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи. Пошукові роботи ускладнені присутністю озброєних терористів, які перешкоджають роботі підрозділів українських рятувальників. До пошукових робіт залучено від Державної служби надзвичайних ситуацій України 100 фахівців, у тому числі водолази та 18 одиниць техніки, від Міністерства внутрішніх справ – 70 чоловік.

Військові дії в зоні конфлікту

Вчора міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що ЗС України взяли під контроль Південно-Східну частину Луганська. Під час цієї важливої операції українські військові виявили хоробрість, мужність та героїзм.

Завдяки спланованим та злагодженим діям підрозділам Збройних сил України вдалося розблокувати аеропорт міста Луганськ. Сили АТО також ввійшли на територію аеропорту Донецька. Успішні наступальні дії ведуть українські військові і в районі Лисичанська та Сєверодонецька. Національна гвардія за активної підтримки артилерії Збройних сил України заблокувала великий транспортний вузол Донбасу, що є важливим ключовим об’єктом Сходу України. Цей успіх дозволив суттєво обмежити постачання зброї та підкріплень.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно сімнадцять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в районах Луганська, Артемівська, Рубіжного, Сухої Балки, Таранів, Дібрівки, Олександро-Калинова, Червонопартизанська та Олександрівська.

Ситуація на кордоні

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається напруженою. Протягом доби терористами проводились численні артилерійські обстріли позицій сил Держприкордонслужби та АТО. 18 липня протягом доби на пункт пропуску «Маринівка», що на Донеччині, тричі було здійснено артилерійсько – мінометний обстріл. Також учора о 19:30 та у нічний час російські найманці двічі обстріляли на Луганщині пункт пропуску «Червонопартизанськ». Вогнем у відповідь українські військові змусили бойовиків відступити.

Вчора о 22:40 завдяки пильності прикордонного наряду відділу «Новоазовськ» Донецького загону в 500 м від берегової лінії своєчасно виявлено рух 2-х невідомих плавзасобів, які прямували в бік українського берега з боку Росії. Враховуючи заборону виходів в море будь-яких плавзасобів в нічний час та з метою запобігання збройного нападу прикордонний наряд відкрив вогонь на упередження. Плавзасоби з порушниками кордону були змушені змінити курс та повернутися до Російської Федерації.

Ситуація у звільнених населених пунктах

На території, що тимчасово перебуває під контролем терористів, а саме у Донецьку та Луганську, криміногенна ситуація є вкрай напруженою. Відмічено численні випадки мародерства, викрадення транспорту місцевих мешканців, пограбування, захоплення приватних будівель і приміщень. Озброєні проросійські бандити не зупиняються ні перед чим, відчуваючи невідворотність покарання, мають місце факти поранення та вбивства мирних мешканців, а також викрадення людей з метою отримання викупу.



Переглядів: 3056
Поширень: 0