Група вітчизняних та іноземних експертів, які представляють усі країни, залучені до розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній», приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і усієї необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів. Про це під час брифінгу в Харкові повідомив голова Держкомісії з розслідування катастрофи літака, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, в процесі задіяні понад 90 експертів, а також близько 30 представників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій. Експерти спрацюють на території ДП «Заводу ім. В.О. Малишева» у закритій зоні, використовуючи обладнання, яке було завезене раніше з Королівства Нідерландів. Всі процедури відбуваються у суворій відповідності до норм українського та міжнародного законодавства.

Володимир ГройсманВолодимир Гройсман поінформував, що процедури ідентифікації тіл і судово-медичної експертизи будуть проводити у Нідерландах.

«Це рішення було узгоджено представниками усіх країн, громадяни яких постраждали в катастрофі. Українські експерти беруть участь в тих процедурах, які виконуються у Харкові, і в подальшому братимуть участь в усіх інших експертизах», – зазначив Віце-прем`єр-міністр.

Володимир Гройсман не зміг точно назвати термін, необхідний для повної підготовки тіл загиблих до транспортування, але підкреслив, що це стане зрозумілим протягом найближчих годин.

«Українська сторона докладе усіх зусиль для того, щоб все було здійснено в максимально можливий стислий час», – сказав він.

Віце-прем’єр зазначив, що хід виконання робіт знаходиться на постійному контролі Президента та Прем’єр-міністра України.

Також він поінформував про проведення перемовин між представниками Малайзії, Нідерландів , України та ІCAO щодо узгодження усіх формальних процедур, пов’язаних з «чорними скриньками».

Як повідомлялось, потяг з тілами загиблих в авіакатастрофі літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній» прибув близько 12-00 до міста Харкова.

Після прибуття потяга загиблих вшанували хвилиною мовчання.



Переглядів: 2749
Поширень: 0