Військові дії в зоні конфлікту

У нещодавно звільненому від терористів Лисичанську повним ходом йдуть роботи з пошуку залишків зброї та боєприпасів, обстеження та розмінування житлових приміщень та об’єктів інфраструктури міста. Під час обстеження місцевої лікарні знайдено важкопораненого офіцера військової частини Національної гвардії України. Наразі його доставлено до Дніпропетровської клінічної лікарні. Розпочата робота з місцевим населенням, складаються плани відновлення об’єктів життєзабезпечення, робиться розрахунок необхідних для цього ресурсів.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні, у п’ятницю 25 липня, на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, відступаючи, терористи продовжують розміщувати свої вогневі позиції у житлових масивах міст, наражаючи мирних мешканців на небезпеку. Надійшла оперативна інформація, що на території Донецького військового училища знаходиться 3 одиниці систем залпового вогню «Град». Періодично вони виїжджають у місто та обстрілюють житлові масиви. В Кіровському районі міста та у житловому мікрорайоні «Солнцево» бойовики замаскували 3 танки Т-72 та 3 установки «Град». У місті Горлівка, яке є фактично «воротами» до столиці Донбасу, на дахах багатоповерхових будинків встановлені зенітні установки.

Сьогодні опівдні, терористами знеструмлено насосну станцію Донецкого казенного заводу хімічних виробів, яка розміщена в Куйбишевському районі міста. Це призвело до зупинки водопостачання підприємства.

Ситуація на кордоні

Сьогодні о 13:25 з мінометів терористи обстріляли український прикордонний пункт пропуску «Маринівка» з боку населеного пункту Дмитрівка. Після цього бойовики здійснили провокаційні обстріли російської території.

 Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Сьогодні терористи викрали начальника та співробітницю управління внутрішньої політики Донецької Облдержадміністрації. За попередніми даними, їх перевезли та утримують у захопленому терористами приміщенні Управління СБУ в Донецькій області.

 Міжнародна підтримка

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що Європа має застосувати санкції до Росії. Зокрема, він зазначив, що Російська федерація робить спроби дестабілізувати суверенну Україну, порушує її територіальну цілісність і озброює сепаратистів. Якщо Росія не змінить свій підхід до України, то ясно, що Європа і Захід повинні докорінно змінити підхід і до Росії.

Місія США в ОБСЄ заявила, що Росія, всупереч проханням низки делегацій, відмовилася розширити обсяг місії ОБСЄ для спостереження на кордоні з Україною і погодилася тільки на найбільш обмежений її варіант. Таким чином, за ухвалою Постійної ради ОБСЄ місія спостереження буде обмежена двома пунктами пропуску, де матиме змогу спостерігати за кількома сотнями метрів російсько-українського кордону з його довжиною майже дві тисячі кілометрів.

Японія може ввести додаткові санкції проти Росії, якщо буде підтверджено, що малайзійський Боїнг на сході України збили сепаратисти за допомогою зброї, зробленої в Російській федерації.



Переглядів: 2819
Поширень: 0