Донецький "Шахтар" обіграв напередодні ввечері в Стамбулі бременський "Вердер" (Німеччина) з рахунком 2:1 і став володарем Кубка УЄФА сезону 2008-2009 років.

Як передає «Інтерфакс-Україна», на 25-й хвилині рахунок відкрив нападник "Шахтаря", бразильський легіонер Луїс Адріано, однак через 10 хвилин "Вердер" зумів зрівняти результат. Гол зі штрафного забив захисник бременців, бразилець Налдо. Другий тайм не виявив переможця. У додаткові час, на 97-й хвилині, бразилець Жадсон забив другий, переможний для "Шахтаря" гол.

Медалі й Кубок переможцям вручив президент УЄФА Мішель Платіні. Це був фінал 38-го й останнього розіграшу Кубку УЄФА.

За інформацією низку украинскимх ЗМІ, у разі здобуття трофея, власник донецького клубу Рінат Ахметов обіцяв виплатити кожному футболістові команди Луческу призові розміром 500 тис. євро.

Це - третя перемога в єврокубках для українських клубів. У 1975 і 1986 роках київське "Динамо" вигравало Кубок кубків, а 1975-го і Суперкубок УЄФА. Таким чином, клуб "Шахтар" став останнім володарем срібної чаші на мармуровій підставці вагою 15 кг. З наступного сезону Кубок УЄФА перетвориться на Лігу Європи.

Зміниться й формат змагання. Перший фінал Ліги Європи пройде навесні 2010 року в Гамбурзі. Україну в першому розіграші Ліги Європи представлятимуть 3 команди. Два українських клуби візьмуть участь у найпрестижнішому клубному європейському турнірі - Лізі чемпіонів.


Переглядів: 2459
Поширень: 0