Створення цього рейтингу було ініційовано компанією “Систем Кепітал Менеджмент” при підтримці Фонду Ріната Ахметова ”Розвиток України”, Київським міжнародним інститутом соціології при партнерстві журналу ”Кореспондент” і газети ”Сегодня”.

Як повідомила на прес-конференції менеджер з проектів компанії СКМ Наталя Кривуліна, під час складання рейтингу ВНЗ використовувалися думки представників 953 компаній-роботодавців, експертів-практиків і 1129 випускників вищих навчальних закладів.

За її словами, таким чином вдалося визначити не лише кращі ВНЗ серед 234 існуючих в Україні із ІІІ та ІV рівнями акредитації, але й визначити лідерів у п’яти напрямах: у бізнесі, праві, інформаційних технологіях, інженерно-технічній сфері, архітектурі, будівництві, - а також по чотирьох регіонах країни.

В результаті лідерами національного рейтингу стали ВНЗ Києва, Донецька та Харкова.

За визначенням фахівців, перші п’ять місць посіли: Національний технічний університет України ”Київський політехнічний інститут”, Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка (1 місце); Національний університет ”Києво-Могилянська академія” (2 місце); Донецький національний технічний університет і Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана (3 місце); Національний університет ”Львівська політехніка” (4 місце); Національний технічний університет ”Харківський політехнічний інститут” і Київський національний університет будівництва і архітектури (5 місце).

Коментуючи утилітарність складеного рейтингу, Н.Кривуліна зазначила, що напередодні вступної кампанії абітурієнти та їх батьки ”отримали практичний посібник з вибору ВНЗ”. Крім того, на її переконання, цей рейтинг дасть можливість ВНЗ ”поглянути на себе очами ринку праці, побачити та зрозуміти свої слабкі та сильні сторони”.


Переглядів: 3880
Поширень: 0