Тривають обстріли української території з боку Російської федерації. Так, з 15:10 до 15:40 з району російського села Новоселівка здійснено артилерійський обстріл блокпосту українських військових в районі н. п. Лужки. В той же час з території РФ з напрямку населеного пункту Ульянівське у Росії зафіксовано ведення вогню артилерії та з установок «Град» в напрямку Амвросіївки. Вчора ввечері з території Росії, на захід від н.п. Краснодарського у Російській федерації здійснено один артилерійський залп в напрямку українського селища Старобешево, після чого в даному секторі зникли мобільний зв’язок та електропостачання. З 21:20 до 22:15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії по українському н.п. Білоярівка, що неподалік Амвросіївки.

Також були зафіксовані факти порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами. Так о 21:15 на Херсонщині зафіксовано 2 безпілотники, один з яких рухався вздовж берегової смуги, а другий з боку материкової частини України в напрямку тимчасово окупованого Криму. Також о 21:15 неподалік Бердянська українськими військовослужбовцями зафіксовано проліт 4 безпілотників, які рухались за маршрутом Каірка-Чаплинка-Дамба-Ставки. В цей же час в районі н. п. Новопетрівка Бердянського району Херсонської області зафіксовано ще 4 безпілотники. Два з них рухалися вздовж берегової смуги в районі н.п. Сєдове на напрямку Маріуполь – Новоазовськ, а 2 інших – в напрямку україно-російського кордону. Таким чином, за останню добу зафіксовано 10 прольотів безпілотників.

З території Російської Федерації через село Дякове на територію України зайшла колона військової техніки у складі 3 систем реактивного залпового вогню «ГРАД» та направилася у напрямку смт. Нижній Нагольчик Луганської області.

Сьогодні вранці о 05:40 над Луганською областю після успішного виконання бойового завдання був збитий український винищувач МіГ–29. Обставини цієї події та доля українського пілота наразі з’ясовуються.



Переглядів: 3563
Поширень: 0