Сили АТО продовжують наступ на позиції терористів. Тривають бої за звільнення від російських найманців Донецька, Луганська, Іловайська, Красного Луча, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Станично-Луганського. Про це повідомив сьогодні, у середу 20 серпня, на першому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Росіяни здійснюють провокації в Азовському морі

Підрозділи Збройних сил України продовжують операцію щодо встановлення контролю над селищем Благодатним Амвросіївського району та проводять оперативні заходи у  Ясинуватій та Жданівці. Триває операція зі звільнення Іловайська Донецької області від терористів. Наразі українські силовики контролюють все місто. Наші силовики відбили вже три контратаки терористів, які використовують важку техніку та артилерію. 

Українські військові утримують оборону висоти кургану Савур-Могила, аеропорту «Донецьк», а також не допускають проникнення незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп з території РФ.

Протягом доби сили АТО вступали в вогневий контакт з терористами 32 рази, зокрема, в районах н.п. Красногірка, Дебальцеве, Іловайськ, Сабівка, Кутейнікове, Лужки, Донецький, Весела Гора, Вергунський роз’їзд, Станиця Луганська, Майорське, Фрунзе, Петрівське та аеропорту «Донецьк».

Тривають обстріли українських позицій з  території Росії. Так, вчора об 11:50 з району російського села Селезньове Ростовської області, росіяни також обстріляли Амвросіївку Донецької області.

Спостерігається активність ведення російською стороною розвідки узбережжя Азовського моря. Вчора у цьому районі Морська охорона Держприкордонслужби України зафіксувала провокацію з боку Росії. Об 11:30 в районі населеного пункту Сєдове було виявлено 3 катери «Мангуст» Берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії, що рухались курсом у напрямку Маріуполя. Після попередження про відкриття вогню катери повернулись в територіальні води РФ. 

Протягом минулої доби прикордонники зафіксували 2 російські безпілотники в Донецькій області неподалік селища Сєдове та ще один в Херсонській області, який рухався в напрямку Чаплінки з території тимчасово окупованого Криму.

Впродовж 19 серпня українські прикордонники та митники так і не розпочали процедури оформлення російського гуманітарного вантажу. Документації щодо вмісту вантажу українська сторона досі не отримала. Від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні до Адміністрації Державної прикордонної служби України надійшов лише список делегатів організації, які супроводжуватимуть вантаж із гуманітарною допомогою через українсько-російській державний кордон. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста заявили, що досі не отримали гарантій безпеки для членів передової групи місії.



Переглядів: 3238
Поширень: 0