Сили АТО продовжують бої за звільнення від бойовиків Донецька, Шахтарська, Тореза, Зугреса, Іловайська Донецької області. У Луганській області бойові дії тривають у передмісті Луганська, в районі Станично-Луганського, Алчевська і Перевальська.

Триває оперативне відпрацювання українськими військовими міст у Луганській області, зокрема Іллірії, Маломиколаївки, Станично-Луганського, Успенки та Лисичого.

У Луганську активно діють бойові мобільні групи сил АТО, які виявляють і знищують позиції бойовиків. Не припиняються також бої за утримання Савур-Могили, а також населених пунктів Хрящувате і Новосвітлівка.

Тривають бої за Іловайськ. За оперативною інформацією, на боці бойовиків воюють кадрові російські військові. Крім того, в обласній лікарні Луганська на лікуванні перебувають декілька поранених військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.

Від Молодогвардійська в бік Луганська вирушила колона важкої техніки російських найманців. Ще одна колона зафіксована у населеному пункті Давидово-Нікольське. За попередніми даними, терористи у обох колонах головним чином складаються з громадян Росії – росіян і чеченців.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Російські найманці не припиняють обстріли мирних мешканців. Зокрема в селищі Червоний Партизан терористи з мінометів обстрілюють людей, коли вони набирають воду у автомобільних водовозів. В результаті постійних обстрілів бойовиків значно пошкоджені потужності Ясинуватського коксохімічного та Ясинуватського машинобудівного заводів. У районі села Зайцеве Артемівського району Донецької області бойовики замінували газопровід. У Сніжному після обстрілу терористами пошкоджено високовольтну лінію електропередач, відсутнє електропостачання.

Терористи продовжують вести артилерійський вогонь по газорозподільчій станції «Алчевськ». Через це станція періодично відключається та припиняється газопостачання до міст Алчевськ, Перевальськ та Алчевського металургійного комбінату.

У Донецькій і Луганській областях терористи почали пошук
особистих справ діючих українських міліціонерів. Крім того, спостерігаються випадки катування кадрових правоохоронців або підкупу їх з метою переходу на сторону бойовиків.



Переглядів: 3353
Поширень: 0