Військові дії в зоні конфлікту

Протягом дня бойовики провели невдалі контратаки на позиції сил АТО в районах населених пунктів Іловайськ, Білоярівка, Дебальцеве, Донецьк, Луганськ, Попасна, Ровеньки та кургану Савур-Могила. Основне завдання українських підрозділів є утримання зайнятих районів та звільнення стратегічно важливого Іловайська. Про це під час брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

Продовжує свою роботу українська авіація, яка завдала точного удару по колоні бойовиків у Краснодоні Луганської області, внаслідок чого її було зупинено. Терористи зазнали великих втрат.

Щодо ситуації на напрямку Новоазовськ-Маріуполь. Залишки колони, яка сьогодні зранку намагалася вийти на трасу, яка веде до Маріуполя, були зупинені та атаковані зведеною бойовою групою сил АТО. У результаті підбито 2 танки та захоплено кількох членів диверсійно-розвідувальної групи. Після цього ніяких боїв у напрямі Маріуполя не було. Зараз цей район заблокований українськими військовими.

Слід додати, що на телефон довіри об’єднаних сил АТО в Маріуполі надходять повідомлення про активізацію підривної діяльності диверсантів. Штаб просить повідомляти про подібні випадки за телефоном 094-837-18-05.

Збройні сили України отримали підмогу вітчизняною технікою в зоні АТО. Протягом доби до зони бойових дій вже прибула броньована техніка, яка приймала участь у військовому параді на День Незалежності України. Це броньовані автомобілі “Кугуар”, призначені для ведення бою в місті, та модернізовані броньовані автомобілі “КрАЗ” для перевезення особового складу. Решта нової бронетехніки прибуде найближчим часом.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Терористи продовжують обстрілювати житлові квартали Донецька, Луганська та інших підконтрольних міст. Після обстрілу терористів Кіровського району Донецька. Заради безпеки мирних мешканців було відключено від газопостачання 820 будинків приватного сектору, також призупинили роботу 6 трансформаторних підстанцій. Є численні руйнування 15 будинків і газопроводу. Також терористи обстріляли з мінометів села Родакове Луганської області.

На Луганщині В Станиці Луганській контррозвідка СБУ затримала голову Нижньо-Ольховської селищної ради Олена Івановську, яка була керівником місцевого осередку терористичної організації ЛНР. Використовуючи надані їй державою повноваження, вона підбурювала жителів регіону до непокори чинній владі та участі в сепаратистських рухах на Луганщині. Крім цього, затримана передавала терористам, відомості про дислокацію і переміщенні українських підрозділів.



Переглядів: 3359
Поширень: 0