У більшості населених пунктів Донеччини та Луганщини на зміну бойовикам прибувають професійні російські військові, які не приховують своєї приналежності до ЗС РФ.

В Луганську зафіксовано військовослужбовців з розпізнавальними знаками ЗС РФ. Вони організовують та контролюють коридори постачання військової техніки та новітнього озброєння до України.

У Донецьку через нічні обстріли бойовиків з установок «Град», за попередніми даними, пошкоджено нафтобазу. У Петровському районі міста пошкоджені житловий будинок та медпункт шахти.

В Горлівці терористи захопили середню школу № 4 в центрі міста. Для цього вулиці Пушкінська і Комсомольська заблоковані автомобілями та виставлене оточення. В будівлі школи перебувало до двох десятків озброєних бойовиків, які привезли переляканих першокласників з традиційним дзвоником і перед чисельними російськими телегрупами змусили малюків імітувати перше вересня як щасливий початок нового навчального року. Проте, за повідомленнями очевидців, насправді дітей в школі не було, а своєрідну «виставу» організували для російських глядачів.

Всі школи міста Маріуполя, не зважаючи на воєнні дії, організовано розпочали новий навчальний рік. На всіх шкільних лінійках прозвучав гімн України, діти прикріпили до свого одягу жовто-блакитні стрічки, а шкільні двори прикрасили державною символікою. У 70-ти школах Маріуполя навчатимуться 1000 дітей-переселенців, які прибули з міст, окупованих бойовиками.



Переглядів: 2927
Поширень: 0