Ситуація в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Набуває подальшого загострення обстановка в Маріупольському районі з причини блокування Новоазовська терористами та російськими військовими.

Силам АТО вдалось закріпитись на рубежі Комсомольськ-Роздольне Донецької області – це дає можливість забезпечити прикриття та надати допомогу підрозділам українських силовиків, що наразі виходять із оточення під Іловайськом Донецької області. Процес виходу військовослужбовців із оточення триває. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Збройні Сили України забезпечують охорону та несення служби на блокпостах навколо Маріуполя Донецької області. Утворено своєрідний форпост українських військ, які не дозволяють таким чином противнику проникнути до Запорізької та Херсонської областей. Військовослужбовці ЗСУ, батальйони територіальної оборони продовжують виконувати спеціальні роботи з укріплення позицій. У будівництві укріпрайонів на околицях міста бере активну участь громадськість міста Маріуполя, місцеві підприємці, вимушені переселенці, представники ЗМІ, всі небайдужі громадяни.

Розпочато навчання на полігоні Збройних сил України «Десна» у Чернігівській області військовослужбовців, які опановують фах танкістів, в цей самий час на полігоні ЗСУ «Девічки» у Київській області тривають навчання військовослужбовців за фахом «артилерійська справа». Триває відновлення, модернізація та ремонт пошкодженої військової техніки, яка щодня повертається до зони АТО.



Переглядів: 2862
Поширень: 0