Ситуація у зоні АТО після оголошення режиму припинення вогню в цілому стала більш спокійною. Втім зафіксовано низку провокацій з боку терористів вчора ввечері та вночі.

Загалом протягом минулої доби бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО. З них 10 вже після оголошення режиму припинення вогню.

Терористи та російські військові вже 10 разів порушували перемир\'я

Зокрема, у Донецькій області з 18:08 терористи здійснювали артилерійський обстріл понтонного мосту через річку Сіверський Донець. О 18:30 терористи обстріляли з мінометів позиції сил АТО у районі Красногорівки.

Крім цього кілька разів було обстріляно позиції українських військових у Донецькому аеропорту.

У Луганській області о 18:40 терористи обстріляли з мінометів блокпост сил АТО у районі н.п. Золоте. О 21:44 здійснено обстріл зі стрілецької зброї базового табору українських військ поблизу н.п. Попасне. Також о 23:30 зафіксовано обстріл з АГС-17 нашого блокпосту біля н.п. Фрунзе. О 23:45 зі стрілецької зброї терористи обстріляли блокпост сил АТО поблизу н.п. Золоте.

За попередньою інформацією, після 18:00, тобто після запровадження режиму припинення вогню, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Вчора ще до оголошення режиму припинення вогню збройними силами Російської Федерації було здійснено спробу штурму н.п. Широкіне (20 км на схід від м. Маріуполь). З боку противника було задіяно 12 одиниць бронетехніки та близько 60 військовослужбовців. Підрозділи ЗС України, ДПСУ та батальйону СпП “Азов” відбили атаку, знищивши 3 БМП, 4 танки та до 20 військовослужбовців ЗС РФ. Також українські силовики зірвали спробу штурму н.п. Дебальцеве Донецької області.


Переглядів: 5379
Поширень: 0