Нідерландська рада з безпеки оприлюднила попередню доповідь про причини катастрофи літака авіакомпанії "Малайзійських авіаліній" в Україні.

Хоча це й не остаточний звіт про причини падіння літака, але опубліковані дані мають величезне значення, оскільки це перші висновки щодо трагедії, пише ВВС.

Наразі причиною катастрофи малайзійського "Боїнга" МН17 голландські експерти назвали потрапляння в лайнер безлічі зовнішніх об\'єктів.

Згідно зі звітом характер розкиду уламків свідчить про те, що літак розвалився у повітрі.

"Пошкодження, які зафіксовано у передній частині літака, свідчать, що повітряне судно було пробито величезною кількістю високоенергетичних об\'єктів ззовні", - зазначено у документі, пише УНІАН.

Експерти також зауважили, що на "чорних скриньках" літака немає жодних свідчень про будь-які технічні проблеми машини чи сигнали, що щось відбувалося не так до моменту катастрофи.

 

Водночас, за їхніми даними, втручань у записи "скриньок" теж зафіксовано не було, вони перестали працювати о 13.20:03.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines впав на території України неподалік від кордону з Росією ввечері 17 липня. На його борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи всі загинули. Повітряне судно здійснювало рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур.



Переглядів: 3697
Поширень: 0