Військові дії в зоні конфлікту

Протягом дня ситуація в зоні проведення АТО залишається стабільною. Сторони в цілому дотримуються режиму припинення вогню. Це перший відносно спокійний день на Сході України. Про це сьогодні на другому традиційному щоденному брифінгу поінформував речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Але водночас терористи укріплюють позиції в безпосередній близькості біля блокпосту Нацгвардії в районі населеного пункту Слов’яносербськ. Зараз в районі блокпосту зосереджено до 10 танків Т-72. Українські військові посилюють позиції та не піддаються на провокації. Наразі між сторонами зберігається нейтралітет.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

На тимчасово окупованих територіях російські найманці продовжують залякувати населення. О першій половині дня бойовики обстрілювали Макіївку Шахтарського району Донецької області; у Василівці Старобешевського району Донецької області вони обстріляли помешкання місцевих жителів та посилюють режим в’їзду-виїзду до вказаного міста.

У м. Горлівка терористи примусово залучають місцевих мешканців віком від 20 до 60 років до загонів самооборони або для виконання робіт в інтересах терористичної організації “ДНР”.

На звільнених територіях ситуація залишається спокійною та контрольованою. Маріуполь перебуває під повною охороною та обороною об’єднаних сил АТО.

В Маріуполі у 70 загальноосвітніх навчальних закладах розпочали навчання 35,8 тис. школярів. З них – 2095 дітей, що прибули із зони, де проводилась антитерористична операція. У цілому дитячі садки, школи та позашкільні заклади міста працюють у звичайному режимі відповідно до навчального плану, а навчальні заняття проводяться за розкладом.

У вересні 2014 року в Донецькій області допомога сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової допомоги дітям була профінансована на суму 226,9 млн. гривень. Виплати тривають. В Луганській області допомога профінансована на суму 35,3 млн. гривень і вже виплачено 22,5 млн. грн., що становить 63,8% від потреби в 14 районах області. У Донецькій області допомогу за серпень вже виплачено у м. Дзержинськ, у Будьонівському, Ворошиловському, Калинівському, Київському, Ленінському та Пролетарському районах Донецька.

МОЗ надає медичну допомогу тимчасово переміщеним особам з Луганського та Донецького регіонів за місцем їх тимчасового перебування. По медичну допомогу звернулося 23713 дорослих та 20884 дітей. В період з квітня 2014 року у тимчасово переселених жінок народилося 394 немовляти – маленьких громадян України.

Реакція міжнародної спільноти на події в Україні

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель висловилася щодо доцільності розширення економічних санкцій проти Росії, незважаючи на оголошення припинення вогню у східних регіонах України. Такий підхід пояснюється тим, що російська сторона вже неодноразово обманювала західних партнерів у питанні мирного врегулювання.

Рада Безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про хід розслідування катастрофи Боїнгу-777, що сталася 17 липня. Наголошено, що оприлюднено тільки попередні висновки, оскільки члени комісії не змогли отримати повноцінний доступ до доказів, що знаходяться на місці катастрофи поблизу населеного пункту Грабове.

Рада Безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про хід розслідування катастрофи Боїнгу-777

Згідно з висновками, що подані у звіті, усі члени екіпажу Боїнгу були достатньо підготовлені та не мали жодних зауважень щодо польоту. Сам літак знаходився у нормальному польотному стані, що підтверджують як служби Аеропорту в Амстердамі, які готували його до польоту, так і записи розмов пілотів з диспетчерами та бортового самописця, який записував параметри польоту.

Рада Безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про хід розслідування катастрофи Боїнгу-777

Протягом всього часу польоту ніяких відхилень чи проблем не виникало, аж доки о 13 годині 20 хвилин 3 секунди бортові самописці припинили запис, а зв’язок з пілотами перервався.

Пошкодження частин літака, які були вивчені представниками міжнародної комісії, вказують на те, що літак зазнав зовнішнього потужного удару великої кількості об’єктів малого розміру. Велика площа, на якій розміщено частини літака, свідчить про те, що Боїнг розвалився ще в повітрі.

Рада Безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про хід розслідування катастрофи Боїнгу-777

Висновки комісії будуть долучені до матеріалів розслідування катастрофи МН17, які перебувають у провадженні Генпрокуратури України, після того, як вони офіційно надійдуть до нашої держави.



Переглядів: 2905
Поширень: 0