Військові дії в зоні АТО

Українські військові дотримуються режиму припинення вогню на виконання мирного плану Президента України. Натомість терористи та російські військові продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Протягом дня вони обстріляли блокпости та позиції сил АТО в районах н.п. Нижня Кринка, Гранітне, Міус, Орлівка, Новоселівка. Терористи постійно обстрілюють позиції українських військ у районі н.п. Щастя Луганської області.

Зафіксовано переміщення підрозділів терористів під Лисичанськ Луганської області, Дебальцеве та Волноваху Донецької області. Про це заявив сьогодні на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Нещодавно створені танкові підрозділи Нацгвардії підійшли до завершального етапу своєї підготовки. Під час зборів військовослужбовці пройшли злагодження танкових екіпажів у складі підрозділів.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

У Донецьку ситуація залишається критичною. Терористи та російські військові не припиняють обстрілювати Куйбишевський та Київський райони з важкої артилерії. Є руйнування житлових будинків, інфраструктури, є жертви і постраждалі серед мирного населення.

У м. Зугрес Шахтарського району Донецької області терористи та російські військові накопичують військову бронетехніку – танки і БТР та з мінометів обстрілюють житлові масиви міста, видаючи їх за обстріли Нацгвардії України. За минулу добу в регіоні загинуло 3 мирних жителі.

У Донецькій області через артобстріли терористів та російських військових зруйновано житлові будинки у Ясинуватій, Нижній Кринці, Ханженковому, Верхній Кринці, Спартаку. Пошкоджено лінії електропередач в районі Макіївської фільтрувальної станції, через що станцію знеструмлено.

У Луганську ситуація також критична. Пенсії та зарплати не виплачуються, не працюють банкомати. Аптеки продають медикаменти за завищеними цінами. Бензин продається по двадцять гривень за літр. Гуманітарну допомогу розкрадають, а потім перепродають у магазинах.

У Луганську терористи мають намір «націоналізувати» підприємства, керівники або власники яких відмовляються сплачувати «побори» на так званих «добровільних» засадах.

Станом на сьогодні на звільнених територіях у Донецькій області відновив роботу Старобешевський районний центр зайнятості. Працюють у повному режимі і надають послуги населенню 32 з 39 центрів зайнятості і Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. У 32-х працюючих центрах зайнятості Донецької області кількість поданих роботодавцями вакансій складає 1453.

У Луганській області з 30 центрів зайнятості 15 працюють у повному режимі. Станом на сьогодні кількість зареєстрованих безробітних у Луганській області становить 16,8 тис. осіб, з них призначено виплату допомоги по безробіттю 10,8 тис. осіб. У 15-ти працюючих центрах зайнятості Луганської області кількість поданих роботодавцями вакансій складає 88.

21 центр зайнятості Донецької області та 14 центрів зайнятості Луганської області мають можливість здійснювати виплату матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Реакція міжнародної спільноти на події в Україні

Голова комітету з міжнародних справ Європейського парламенту Ельмар Брок заявив, що ЄС посилюватиме свої санкції проти Росії, доки вона «не на словах» доведе, що деескалує ситуацію в Україні.



Переглядів: 2989
Поширень: 0