Головнокомандувач збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що “зелені чоловічки” допомагали сепаратистам створити воєнну ситуацію в Україні і тепер елементи такого ж сценарію помітні у Молдові. Про це він заявив під час дискусії в Атлантичній раді, передає УНН з посиланням на "Голос Америки".

Що стосується зелених чоловічків, то ми ясно бачили, як цей сценарій розігрувався в Криму, як він розігрувався на сході України. Тепер ми починаємо бачити елементи цього сценарію в Молдові та Придністров’ї”, - заявив Брідлав.

За словами Брідлава, тепер, коли у НАТО з’явилося спільне розуміння того, як Росія застосовує тактику “гібридної війни”, важливо зрозуміти, як допомогти країнам у Східній Європі витримати початковий натиск.

Окрім того командувач сил НАТО в Європі зазначив, що державам-членам НАТО також необхідно вирішити, якою має бути їх відповідальність в ситуації, подібній до української, коли країна, де розгортається конфлікт, не входить до складу альянсу.

В даний момент не сформульована політика НАТО щодо того, що робити з народами, які перебувають за межами альянсу і не входять до складу Російської Федерації”, - заявив він.

Як повідомлялося, про "зелених чоловічків" у Молдові у РНБО інформували ще 8 вересня.

Нагадаємо, раніше у РНБО повідомляли, що на території України діє майже півтисячі "зелених чоловічків" - військовослужбовців у формі ЗС РФ без розпізнавальних знаків.

Вперше в Україні "зелені чоловічки" "засвітилися" у березні, під час окупації Криму.


Переглядів: 3308
Поширень: 0