"Россільгоспнагляд" має намір дозволити Тунісу поставляти молочну продукцію в Росію. Про це йдеться в повідомленні відомства, складеному за підсумками зустрічі глави Россільгоспнагляду Сергія Данкверта і делегації Тунісу.

- Найближчим часом Россільгоспнагляд розгляне можливість відкриття для поставок до Росії близько п\'яти підприємств Тунісу, які виробляють молочну продукцію, включаючи різні види сирів, - заявив Данкверт.

В свою чергу делегація Тунісу висловила готовність протягом місяця представити Россільгоспнагляду список підприємств, які бажають розпочати експорт своєї продукції до Росії, повідомляє російське агентство.

Тунісці зацікавлені поставляти в Росію не тільки молоко і сири, а й овочі, фрукти, оливкову олію.

Нагадаємо, що раніше одним з найбільших постачальників сирів до Росії були українські підприємства, проте росіяни не раз призупиняли ввезення нашої продукції, мотивуючи тим, що нібито виявляли в сирах пальмове масло. Втім, експерти вже не раз говорили, що всі ці заборони носять політичний характер. Росія шукає сфери, де призупинення експорту буде для нас найбільш болючим і завдає удар, в результаті чого торговельні відносини між нашими країнами помітно погіршилися. За останній час наші сусіди відмовилися від українських сирів, свинини, яловичини, картоплі, овочевих та рибних консервів, молочних продуктів, соків, дитячого харчування, сої, соняшнику, кукурудзяної крупи, пива, кондитерських виробів.



Переглядів: 2829
Поширень: 0