У Росії можуть заблокувати Facebook, Twitter і Gmail, соцмережі повинні прийняти рішення з приводу розміщення своїх дата-центрів в Росії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Сегодня". Необхідність реєструватися в Росії прописана поправками в законах "Про зв\'язок", "Про інформатизації інформаційних технологій і про захист інформації" та КпАП. В законах передбачено, що сайти і системи, що забезпечують прийом, передачу, доставку повідомлень в Інтернеті, повинні зареєструватися в Роскомнагляді і протягом півроку зберігати на території Росії всю прийняту інформацію в текстовому, графічному, звуковому і будь-якому іншому вигляді.

Організаціям, що не виконають вимогу, загрожує штраф до півмільйона рублів і потрапляння в "чорний список". "ВКонтакте", "Яндекс" і Mail.Ru вже включені в реєстр. За словами заступника керівника Роскомнагляду Максима Ксензова, порталам, які ще не зареєструвалися, направлені повідомлення про необхідність це зробити.

Якщо сайти не зареєструються, Роскомнагляд має право направити другу вимогу про усунення порушення, яке має бути виконане протягом 15 днів. В іншому випадку відомство має право включити площадку в чорний список, тобто заблокувати її для російських користувачів Мережі.



Переглядів: 2998
Поширень: 0