Видання, посилаючись на документи міністерства оборони ФРН для внутрішнього користування, повідомляє, що всього у місії планується задіяти 200 німецьких солдат. 150 з них будуть контролювати ситуацію в районі конфлікту за допомогою безпілотників типу Luna, які є на озброєнні бундесверу. Ще 50 військовослужбовців будуть охороняти спостерігачів ОБСЄ.

Запланована операція бундесверу в Україні - наслідок німецько-французької ознайомчої місії, проведеної на Донбасі в середині вересня. Тоді експерти обох сторін дійшли висновку, що перемир\'я між українською армією і сепаратистами можна контролювати за допомогою безпілотників лише в тому випадку, якщо необхідний для цього персонал буде перебувати під охороною озброєних солдатів.

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн в інтерв\'ю Bild повідомила, що "спільна доповідь Німеччини і Франції на предмет того, як ми можемо допомогти ОБСЄ в її важливій мирній місії, в ці дні буде представлена на розгляд ОБСЄ". Лише після цього, за її словами, будуть обговорені конкретні деталі майбутньої місії на Україні.



Переглядів: 2822
Поширень: 0