9 жовтня у рамках робочого візиту до Брюсселя Віце-прем\'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман провів зустріч з Комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Головною темою дискусії стала координація подальших дій України та ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію, яка розпочне застосовуватися з 1 листопада 2014 року, та шляхів реалізації відповідного урядового плану дій.

Віце-прем\'єр-міністр поінформував сторону ЄС про послідовні зусилля української влади на шляху впровадження системних реформ, зокрема представлення Президентом Петром Порошенком «Стратегії реформ – 2020» та нещодавнє прийняття Верховною Радою України пакету антикорупційного законодавства. Володимир Гройсман наголосив також на важливості реалізації мирного плану на сході України, одним з ключових елементів якого є децентралізація влади.

У рамках зустрічі відбулися поглиблені консультації з групою експертів Єврокомісії, відповідальних за підготовку Донорської конференції для України.

Були обговорені шляхи надання Україні фінансової та гуманітарної підтримки з боку ЄС, у тому числі допомоги для переміщених та постраждалих осіб зі Сходу у зв’язку з підготовкою до зимового періоду, а також участь Євросоюзу в проектах з відновлення інфраструктури Донбасу.

Європейська сторона позитивно оцінила створений за останній місяць механізм координації взаємодії щодо підготовки Донорської конференції та розробки плану відновлення країни.

Участь у зустрічі взяв також Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.



Переглядів: 2632
Поширень: 0