Президент Франції Франсуа Олланд ухвалив рішення призупинити поставку Росії першого вертольотоносця типу "Містраль" у зв\'язку з нинішньою ситуацією на сході України.

"Президент Республіки вважає, що нинішня ситуація на сході України, як і раніше не дозволяє передачу Росії першого "Містраля", - йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу у вівторок, 25 листопада.

"У зв\'язку з цим він вважає за доцільне призупинити до подальшого розпорядження вивчення заявки на отримання дозволу, необхідного для постачання першого "Містраля" Російській Федерації", - сказано в заяві.

Олланд відмовив Путіну в поставках "Містралів

 

 

 

Передача першого вертольотоносця "Містраль" у рамках укладеного ще кілька років тому контракту повинна була відбутися 14 листопада. Однак перші особи Франції прямо заявили, що Росія не отримає кораблів, оскільки Кремль не виконав умов їх поставки - деескалації конфлікту в Україні і припинення підтримки проросійських бойовиків в Донбасі.

Виконання контракту на постачання "Містралів" було заморожене ще у вересні президентом Франції Франсуа Олландом через ситуацію в Україні.

Контракт вартістю близько 1,2 млрд євро на будівництво вертольотоносців був підписаний у червні 2011 року. Згідно з його умовами, Франція повинна побудувати для Росії два десантно-вертолітних корабля. Росія розраховувала отримати перший корабель восени 2014 року



Переглядів: 2658
Поширень: 0