Ситуація на території Донецької та Луганської областей за останню добу принципово не змінилася. Неспокійно на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямах. Українські військові суворо дотримуються режиму тиші і адекватно реагують на провокації з боку бойовиків.

Найбільшим деструктивним чинником в зоні АТО залишається збереження і нарощування російської військової присутності на окупованій території Донбасу. Водночас триває підготовка російської законодавчої бази для ведення агресивної політики. Нещодавно Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким визначається порядок проходження іноземцями служби за контрактом у Збройних Силах РФ.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 4 січня

Протягом останньої доби загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення.

Очікується прибуття одинадцятого т.зв. гуманітарного конвою з РФ. При цьому, за оперативною інформацією, на ринках Донецька зафіксовано факти торгівлі предметами з «гуманітарної допомоги», що нібито раніше надходила з РФ.

Це свідчить про те, що вантажі невійськового призначення, які надходять з Росії на Донбас, є засобом особистого збагачення ватажків терористів.

У Стаханові та Красному Лучі Луганської області сталися збройні сутички між бойовиками бандформування «ЛНР» та «казаками»-терористами. Загинуло щонайменше 23 бойовика.

Напередодні Нового року бійці АТО затримали заступника ватажка бандформування на прізвисько «Лєший». Терорист, намагаючись замаскуватися під місцевого мешканця, здійснював розвідку позицій українських військових поблизу Бахмутської траси. Слід зазначити, що бандформування «Лєший» відзначилось надзвичайним мародерством та жорстокістю щодо мирного населення.

Українці з шаною і вдячністю вітають своїх захисників зі святами. Напередодні свят до однієї з військових частин Національної гвардії України завітали учні підшефної школи №88 Запоріжжя з подарунками для українських захисників.

Гвардійці отримали від громадських та волонтерських організацій прилади нічного бачення, теплі чоботи та інші необхідні речі.

Українські артилеристи привітали зі святами своїх бойових товаришів, які служать на віддалених блокпостах у Луганській області.

Новорічні подарунки та солодощі отримали наші захисники, які мужньо боронили спокій українців, поки вся країна святкувала.

Українська армія користується повагою та підтримкою наших західних союзників. Чеська Республіка передала Україні 10 тисяч одиниць зимового обмундирування, в тому числі 2 тисячі шинелей, 800 пар зимових чобіт і 3 тисячі шапок-вушанок.



Переглядів: 2767
Поширень: 0