За період дії режиму припинення вогню українська армія відновила свою боєздатність.

Вчора Президент України Петро Порошенко в селищі Озерне Житомирської області вручив особовому складу Збройних Сил України понад 150 одиниць військової техніки, яку негайно буде відправлено до зони проведення АТО.

Житомирський бронетанковий завод надіслав 42 одиниці БМП, Шепетівський ремонтний завод – 18 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» та 4 машини управління «Гвоздиками», ДП «Харківський автомобільний завод» – 62 одиниці тягачів МТ-ЛБ. Бронеавтомобілі оснастили сучасними бойовими модулями «Сармат», до яких входить 4 керовані ракети РК-3 або дві РК-2С в транспортно-пускових контейнерах виробництва ДП «ДККБ «Луч».

Також українські військові отримали від Глави держави два військові літаки МіГ-29 та два Су-27. Нагадаємо, що раніше Верховний Головнокомандувач вже особисто передав Збройним Силам військову техніку у м. Чугуїв та Яворів.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 6 січня

Також українську армію підтримують західні союзники.

Міністр оборони Литовської Республіки Юозас Олекас підтвердив, що Литва передала українській армії елементи озброєння, про які вона просила. «Ми підтримуємо Україну і готові й надалі надавати їй допомогу», – підкреслив Міністр.

Терористи продовжують здійснювати поодинокі збройні провокації на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямах.

Поблизу с. Нікішине Шахтарського району Донецької області внаслідок обстрілу зі снайперської зброї поранено 1 військовослужбовця.

Як раніше повідомлялося, планується обмежити переміщення людей та вантажів через лінію розмежування в зоні АТО. Визначено 7 дорожніх напрямків для в’їзду-виїзду з окупованої території:

 «Луганськ – Щастя – Новоайдар»

«Луганськ – Станиця Луганська – Широкий»

«Фащівка – Дебальцеве – Артемівськ»

«Горлівка – Артемівськ»

«Донецьк – Курахове»

«Донецьк – Маріуполь (через Волноваху)»

«Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь».

Вчора неподалік н.п. Курахове Донецької області українські спецслужби затримали злочинну групу, у якої виявлено пістолет з глушником, з магазинами та набоями до нього, а також 2 гранати. Наразі співробітники СБУ здійснюють подальші слідчі дії.

Мирні мешканці Донбасу продовжують отримувати гуманітарну допомогу та підтримку з усієї України.

Також вчора через контрольний пункт «Артемівськ» прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем для дітей м. Горлівка. 1200 кг продуктів харчування та теплих дитячих речей надійшло від Спілки молоді Маріуполя.

Понад 50 школярів віком від 12 до 16 років з м. Дебальцеве за підтримки правоохоронців Донеччини та місцевої влади поїхали на відпочинок та оздоровлення до санаторію-профілакторію «Солоний Лиман» (Дніпропетровська область). Заклад спеціалізується на лікуванні захворювань центральної нервової системи та хребта. Зазначимо, що діти м. Дебальцеве відчувають велике психологічне навантаження, оскільки місто часто зазнає хаотичних обстрілів бойовиків.

У м. Авдіївка Донецької області з початком нового року відкрито два поштових відділення та відновлено навчальний процес у школах.

Молодь Криму підтримує українських військових, незважаючи на російську окупацію.

Студенти Таврійського державного агротехнологічного університету взяли участь у благодійній акції «Студенти – донори крові для учасників АТО».

Кров, яку здає українська молодь, буде відправлена до військових шпиталів та розподілена по лікарнях, у яких отримують допомогу поранені українські військові.

Триває співпраця між українською армією та патріотичними авіаконструкторами.

Учора було розпочато випробування нового унікального розвідувального комплексу, що складається з двох безпілотних літальних апаратів та позашляховика з системою управління.

Рівненські волонтери створили цю систему з урахуванням потреб сил АТО. Безпілотник має розмах крил понад 1,5 м, максимальну висоту польоту – до 1 км, дальність польоту – 15 км. Безпілотники записують зображення в режимі реального часу, що дозволяє виявляти техніку та укріплення противника.

Українські медійники вже увіковічнили пам’ять про героїв Анти терористичної операції.

Завершено підготовку двох фільмів, присвячених українським розвідникам. Фільм під назвою «Кіровоградці та Війна» розповідає про військовослужбовців З-го полку спеціального призначення, які виконували бойові завдання у зоні АТО. Другий фільм присвячений загиблому українському розвіднику – капітану Кирилу Андреєнку.

Також працівники обласної держтелерадіокомпанії Рівненщини передали волонтерам понад 7,5 тисяч гривень для учасників АТО. На зібрані кошти придбано термомаски та терморукавиці, призначені для ведення бойових дій при низьких температурах.

Триває ротація у лавах військових медиків, які працюють у зоні АТО.

Співробітники військово-медичного клінічного центру Західного регіону повернулись до свого розташування після служби на Сході України.

Військові провели три місяці у гарячих точках в зоні АТО, зокрема, у Донецькому аеропорту та селищі Піски, де вони надали медичну допомогу понад 400 солдатам і провели більш ніж 100 операцій у польових умовах.

Водночас на передову вирушила медична рота Національної гвардії України.

Цей підрозділ був введений до штату управління Національної гвардії України 21 грудня 2014 року.



Переглядів: 3225
Поширень: 0