За останню добу в зоні АТО кількість провокаційних обстрілів з боку терористів зменшилась. Проте бойовики продовжують застосовувати важку зброю, зокрема, РСЗВ БМ-21 «Град». Ці агресивні дії збігаються з нещодавнім надходженням вантажу зі складу чергового 11 т. зв. гуманітарного конвою з РФ на територію, тимчасово підконтрольну терористам. Неспокійною залишається ситуація на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямах.

Вчора близько 12:30 під час виконання бойового завдання в зоні АТО, на околиці смт Станиця Луганська батальйон Нацгвардії потрапив у засідку терористів. Українські військові атаку відбили.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 10 січня

За останню добу 2 військовослужбовців загинули, 20 отримали поранення.

Мешканці тимчасово окупованих територій на Донбасі дедалі більше потерпають від діяльності проросійських бойовиків.

У Донецькій області внаслідок обстрілів терористами знеструмлено 20 населених пунктів. Частково знеструмлено Авдіївку, Донецьк, Горлівку. У Луганській області пошкоджено підвідний газопровід. Без газопостачання залишилися смт Чорнухине, села Трьохізбенка, Кряківка та Сокільники.

Підтримка терористів серед місцевого населення продовжує зменшуватись.

Незважаючи на постійні спроби бойовиків мобілізувати чоловіків на окупованих територіях, бажаючих здійснювати терористичну діяльність та ризикувати власним життям для збагачення лідерів бандитів дедалі меншає. У таборах підготовки бандитів для т.зв. «ДНР» та «ЛНР» відчувається гостра нестача людей, які б хотіли піти воювати проти боєздатної української армії. За даними розвідки встановлено, що протягом грудня-січня здійснюються активні агітаційні заходи серед членів проросійських військово-патріотичних організацій, що діють на території АР Крим. Однак вони безрезультатні.

Також мешканці Луганської області продовжують виказувати своє невдоволення діями незаконних збройних формувань. Вчора вчителі навчальних закладів міст Антрацит та Алчевськ масово не вийшли на роботу через невиплату заробітної плати з жовтня 2014 року.

Служба безпеки продовжує запобігати терактам в Україні.

Наші оперативники затримали одного з членів НЗФ «Схід» на прізвисько «Король». Мешканець м. Запоріжжя за вказівкою бойовиків готував терористичні акти та диверсії на об’єктах життєзабезпечення міста.

Також затримано члена бандитського угрупування «Оплот», 22-річного громадянина України, в якого виявлено докази його причетності до терористичної діяльності. Він до жовтня ц.р. проживав у Москві, а повернувшись до України, за власним бажанням вступив до НЗФ «Оплот», здійснював напади на підрозділи сил АТО та був особистим охоронцем у ватажків бандформувань. У затриманого виявлено фото- та відеоматеріали, а також список контактів представників так званої «ДНР». Бойовика затримано, коли він намагався втекти з тимчасово окупованої терористами території.

Учора співробітники УБОЗ України у Луганській області вилучили в гаражі жителя міста Сєвєродонецька ручний кулемет Калашникова, 4 магазини і близько 400 патронів до нього.

Власник гаражу був членом незаконних бандформувань, а після звільнення міста українськими військовими у липні втік до Росії.

Чернігівські музейники вшановують героїв АТО.

У Чернігівському історичному музеї розпочала роботу постійна експозиція, присвячена подіям на Сході країни.

Експозицію під назвою «На наших плечах Україна», створювали музейники за підтримки військових та волонтерів. Представлено матеріали про бойові дії, обмундирування та військове спорядження, фотознімки, прапори України з підписами учасників бойових дій і волонтерів, фрагменти зброї та боєприпасів.

Українське суспільство продовжує підтримувати наших військових.

Учора перед військовослужбовцями окремої аеромобільної бригади, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції у місті Слов’янськ, виступив військовий оркестр Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Триває ротація українських військових, які служать у зоні АТО.

Учора кілька десятків правоохоронців Закарпаття вдев’яте вирушили до зони проведення АТО, аби замінити там своїх колег.

Україна продовжує нарощувати співпрацю з західними партнерами у військовій сфері.

Помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Д.Чоллет заявив, що Вашингтон продовжить ротацію військ у Східній Європі. Також планується розбудова інфраструктури для посилення військової присутності НАТО у Центральній і Східній Європі, та розширення можливостей для підтримки військового потенціалу України, Грузії, Молдови.



Переглядів: 3365
Поширень: 0