У зв\'язку з загостренням безпекової ситуації на сході України, насамперед у Маріуполі, українська сторона ініціює скликання термінового засідання Комісії Україна-НАТО для обговорення ситуації та подальших дій, повідомляє "Європейська правда".

"Місія України при НАТО активувала механізм кризових консультацій з Альянсом відповідно до Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО" - заявив Європейській правді заступник голови місії Єгор Божок.

"Глава Місії України при НАТО Ігор Долгов ініціював перед генсекретарем НАТО скликання термінового засідання Комісії Україна-НАТО для обговорення ситуації та подальших дій" - додав він.

Як повідомляється, між Місією України при НАТО та офісом генерального секретаря альянсу, політичними та військовими органами Організації, постійними представництвами союзників в штаб-квартирі НАТО йде активний обмін інформацією щодо останнього розвитку подій.

Як відомо, генсек НАТО в суботу виступив з заявою, в якій зазначив, що наступальні дії бойовиків на Донбасі підтримують російські військаі закликав Росію припинити військову, політичну та фінансову підтримку сепаратистів, та припинити дестабілізацію ситуації в Україні.



Переглядів: 3625
Поширень: 0