Генеральна рада Світової організації торгівлі затвердила звіт Комітету з обмежень платіжного балансу СОТ, згідно з яким запровадження в Україні 13-відсоткової надбавки до митного збору не може бути виправдане погіршенням платіжного балансу і суперечить правилам СОТ. Про ухвалення такого рішення повідомив заступник міністра економіки України Валерій П\'ятницький.

"Рішення Генради обов\'язкове для виконання країнами-членами, тому ми виконуватимемо це рішення з урахуванням того, що є звіт Комітету, в якому написано, що ми зобов\'язалися до 7 вересня ці заходи, які застосовуються щодо холодильників і автомобілів, які експортуються, скасувати", – сказав П\'ятницький.

Починаючи з 6 березня, в Україні набув чинності закон, який запроваджував 13% надбавку до митних ставок ввізного мита терміном на 6 місяців. Пізніше Кабмін скасував дію цієї надбавки при імпорті всіх товарів, окрім автомобілів і холодильників, і схвалив законопроект, який передбачає скасування цієї надбавки взагалі.

Як повідомлялося, наприкінці червня Конституційний суд прийняв рішення, згідно з яким Кабінет міністрів втратив повноваження по зміні митних ставок на імпорт. Таким чином, знову повинна була стягуватися 13% надбавка до мит, що діють, на всі товари некритичного імпорту.


Переглядів: 2582
Поширень: 0