Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає Еспресо.TV.

"Було ухвалено рішення про звернення до ООН, ЄС щодо розгортання в Україні операції з підтримки миру, безпеки’’, - зазначив він.

Турчинов підкреслив, що міністерство закордонних справ уже підготувало відповідне звернення, і висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає його.

Секретар РНБО наголосив, що введення миротворців дозволить "фіксувати та локалізувати порушення (режиму припинення вогню, - Ред.)".

"Враховуючи постійні порушення Російською Федерацією, контрольованими РФ підрозділами бойовиків режиму припинення вогню та відведення важкої артилерії - досвід у нас сумний з цього приводу, - ми можемо прогнозувати, що те, що відбувається сьогодні, це може мати хронічний характер і для того, щоб припинити ці провокації, щоб не давати РФ можливості спекулювати навколо цього, є пропозиція про введення миротворців Які повинні будуть стояти як уздовж лінії зіткнення, так і вздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону", - додав Турчинов.

На позачерговому засіданні Ради Національної безпеки і оборони президент України Петро Порошенко запропонував обговорити питання запрошення миротворчої місії ООН в Україну.



Переглядів: 4316
Поширень: 0