Вчорашній день в зоні АТО характеризувався збереженням нестабільної обстановки та збройних провокацій противника проти наших військових: активно застосовується стрілецька зброя, гранатомети та міномети. Окрім цього, вчора було зафіксовано 2 факти застосування танків проти наших бійців в районі сел. Піски. Фактів ведення вогню зі ствольної артилерії НЗФ не зафіксовано. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Точки найбільш запеклого протистояння сил АТО з противником: на Маріупольському напрямку – с. Широкине та с. Чермалик, на Донецькому напрямку – район аеропорту, на Луганському напрямку – населені пункти поблизу Бахмутської траси (с. Оріхове, с. Кримське, с. Сокільники).

Протягом вчорашнього дня було зафіксовано 22 прольоти ворожих БПЛА. Один із них, що летів на висоті понад 3000 метрів зі Старобільська в напрямку Лиману на Луганщині, було збито із зенітно-ракетного комплексу. Підкреслимо, що ці населені пункти перебувають на значній відстані від лінії зіткнення – понад 30 км.

Ситуація в зоні проведення АТО: Росія продовжує зосереджувати війська на кордоні з Україною

У зв’язку з важкими боями у сел. Широкине представники СММ ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін відвідали цей населений пункт. Спостерігачі виступили з ініціативою демілітаризації і двосторонньому поетапному відведенні сил з цього району.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – було поранено.

Росія продовжує зосереджувати війська на кордоні з Україною.

У лісовому масиві в районі смт. Вейдєлєвка Бєлгородської області РФ, що за 10 км від українсько-російського кордону, зафіксовано розгортання військового угруповання ЗС РФ, яке складається з 50 одиниць броньованої техніки та 2 тис. військовослужбовців. Підкреслюємо, що за будь-якої військової активності в прикордонній зоні, командування зобов’язане повідомляти про це сусідню державу.



Переглядів: 3508
Поширень: 0