«3D-Проект: Dумай! Dій! Dопомагай!» – кількаетапний та багаторівневий проект, у якому символічна паралель з виміром 3D відображає триєдність Dумки, Dії та Dопомоги.

У динамічному мультимедійному світі з’являються все нові інструменти отримання знань: комп’ютерні програми, інтерактивні модулі навчання, безмежні ресурси Інтернету. Проте не кожен має відповідну можливість доступу до нових технологій. «Багато хто з нас вже користується iPad, а дехто ще й мишки в руках не тримав», – зазначає Святослав Вакарчук.

Одним із етапів 3D-Проекту є збір коштів громадою на закупівлю комп’ютерних класів для дитбудинку їхньої області. Фонд передбачає необхідність запровадження прозорого механізму надання та реалізації благодійної допомоги через безготівковий переказ коштів (sms, інтернет-платежі, банківські перекази тощо) з обов’язковим публічним web-інтерфейсом, на якому, практично у реальному часі, відображатиметься надходження коштів, а згодом – звіт про їхнє цільове використання. Очікується, що публічність процесу сприятиме формуванню довіри, як до 3D-Проекту, так і до благодійної сфери загалом.

Фонд «Люди Майбутнього» ставить за мету формування освіченої та дієвої спільноти волонтерів для подальшої роботи з дітьми. Для тих, хто зголоситься протягом мобілізаційної кампанії, згодом проводитиметься спеціалізована підготовка – тренінги, майстер-класи тощо. Здобувши необхідні знання та навички, волонтер зможе проводити освітню роботу з вихованцями дитбудинку свого міста – допомагати дітям освоювати ПК, навчати цільово та безпечно користуватися ресурсами Інтернету. Волонтери також допомагатимуть старшокласникам у вивченні загальноосвітніх дисциплін, підготовці до проходження ЗНО та вступу до ВНЗ, стануть для них інтелектуальними тьюторами (своєрідними особистими опікунами).

Цьогоріч 3D-Проект реалізовуватиметься у десяти областях України. У подальшому організатори планують охопити і решту областей.

Бажаючим долучитися до 3D-Команди волонтерів необхідно надіслати sms зі словом volonter та кодом* своєї області на короткий номер 4647.

*Коди областей: Вінницька - 2, Дніпропетровська - 4, Донецька - 5, Запорізька - 8, Івано-Франківська - 9, Київська - 10, Львівська - 14, Одеська - 16, Харківська – 21, Чернівецька - 26.
Також можна заповнити анкету безпосередньо на сайті www.peopleofthefuture.org.ua


Переглядів: 2444
Поширень: 0