Як уточнюють фахівці NASA, подібне наближення трапляється раз на кілька десятиліть і повториться тільки у 2022 році. Сьогодні вночі своєю яскравістю планета затьмарить всі зірки і буде помітною неозброєним оком.

Відстань між Землею і Юпітером цієї ночі скоротитися до 560 мільйонів кілометрів. При ясній погоді глядачам не знадобиться вдаватися до допомоги телескопів. А власники звичайних біноклів зможуть розгледіти ще й численні супутники Юпітера.

"Вишукувати планету на зоряному небі не доведеться - її світіння затьмарить всі інші небесні тіла, включаючи Сиріус. Трохи помітнішим буде тільки Місяць", - повідомляють вчені.

До цього земляни могли спостерігати таке зближення планет у 1963 році.

Юпітер є п\'ятою планетою від Сонця і вважається газовим гігантом. При цьому його маса набагато вища від маси всіх інших планет системи, разом узятих. За даними астрономів, одночасно з найбільшою планетою Сонячної системи на нічному небі можна буде спостерігати і Уран. Проте його розгледіти набагато складніше, оскільки він перебуває від Землі в п\'ять разів далі і значно поступається за розмірами Юпітеру.

Нагадаємо, 3 червня двоє астрономів-аматорів зафіксували яскравий спалах на диску Юпітера, імовірно, у планету врізалося невідоме небесне тіло.


Переглядів: 2686
Поширень: 0